КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2020

Що треба знати про новий коронавірус?

Що треба знати про новий коронавірус?

 

Карантин продовжено: до 24 квітня 2020 року обмежений доступ до Печерської райдержадміністрації!!!

 


 
До уваги киян та гостей столиці! 23 березня припиняються пасажирські перевезення

 


 

Шановні батьки, дотримуйтесь обмежувальних заходів для недопущення поширення короновірусу

 

Печерська райдержадміністрація закликає батьків відповідально поставитися до виконання обмежувальних заходів у місті Києві задля недопущення росповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19.

Наполегло просимо та закликаємо не користуватися дитячими, спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях.

Залишайтеся дома! Бережіть себе та оточуючих, дотримуйтесь правил гігієни та обмежувальних заходів!

 


 

Що треба знати про новий коронавірус?
Відповіді на основні запитання про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом

 

Увага: Кабінетом Міністрів України вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Діє карантин в навчальних закладах від 12 березня до 3 квітня.

Детальніше ознайомитися із ситуацією в Україні можна, за посиланням:  https://covid19.com.ua/

 


 

Звернення Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця у зв’язку з посиленням обмежень під час карантину

 

Ознайомитись зі зверненням Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця у зв’язку з посиленням обмежень під час карантину можна, за посиланням: https://bit.ly/2IXVYoP

 


 

Звернення Глави держави щодо протидії коронавірусу

 

Ознайомитись зі зверненням Президента України Володимира Зеленського щодо протидії коронавірусу можна, за посиланням: https://bit.ly/2WrfVwk

 


 

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу

 

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу в Україні. Документи ухвалено Верховною Радою України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року, детальніше ознайомитись, за посиланням: https://bit.ly/2Upf0dc

 


 

До уваги громадян! До 3 квітня обмежено доступ до будівлі Печерської райдержадміністрації

 

Відсьогодні і до 3 квітня 2020 року обмежено доступ до будівлі Печерської райдержадміністрації, з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території міста Києва.

Обмежувальні заходи встановлено відповідно до розпорядження КМДА від 16 березня 2020 року №444 «Про деякі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Києва».

Окрім цього, в управлінні (центрі) надання адміністративних послуг Печерської райдержадміністрації також вводиться обмежений доступ громадян, крім екстрених випадків.

Шановні громадяни, якщо вам необхідна консультація з адміністратором центру адмінпослуг скористайтеся підтримкою call-центру, за телефоном: (044) 280 41 97.

Нагадаємо, ви можете користуватися он-лайн сервісами для отримання адміністративних послуг, за допомогою електронних підписів. Перелік послуг Міністерства юстиції України, за посиланням https://kap.minjust.gov.ua/, електронні послуги Держгеокадастру: https://e.land.gov.ua/services.

Крім того, у Печерській райдержадміністрації призупинено проведення особистих прийомів громадян, керівництвом, відділами, управліннями та службами Печерської районної в місті Києві державної адміністрації.

Звернення можна подати у електронному вигляді на офіційну електронну адресу: [email protected], запити на інформацію: [email protected].

Довідково:

Кабінетом Міністрів України вирішено ввести з 18 березня до 3 квітня обмежувальні заходи, детальніше, за посиланням: https://bit.ly/3b2vT3T

Детальніше ознайомитися із ситуацією про COVID-2019 в Україні можна, за посиланням:  https://covid19.com.ua/

 



 З 18 березня, управління (центр) надання адміністративних послуг Печерської райдержадміністрації до 3 квітня 2020 року, обмежує доступ громадян, крім екстрених випадків.

 Слідкуйте за новинами на нашому сайті та сторінці у соціальній мережі Facebook

Довідково:

Столичні центри надання адміністративних послуг із 18 березня надаватимуть лише надзвичайно важливі послуги. Про це під час брифінгу щодо протиепідемічних заходів та обмежень повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Що стосується державних органів виконавчої влади міського та районних рівнів, то із завтрашнього дня всі працюватимуть у віддаленому режимі – вдома. У департаментах і управліннях працюватимуть лише у черговому режимі. Особливо це стосується ЦНАПів, які останнім часом отримують величезну кількість звернень. Із 18 березня вони надаватимуть лише термінові послуги, наприклад, свідоцтво про народження, паспорт, а також вклеювання фото в паспорт при досягненні 25-ти та 45-ти років (якщо не сплив місячний термін з дати досягнення відповідного віку)», – зазначив Микола Поворозник.

Нагадаємо, що столичні ЦНАПи надають електронні послуги. Їх можна замовити через особистий кабінет.

 Для упередження ситуації стрімкого розповсюдження коронавірусу міська влада закликає з розумінням та відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів, введених у столиці, та дотримуватися простих рекомендацій.

  


 

Протокол засідання постійної комісії з питань ТЕБ та НС «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення обмежувальних заходів на території міста Києва»

 

Ознайомитись з протоколом засідання постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА від 17 березня 2020 року «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення обмежувальних заходів на території міста Києва», за посиланням: https://bit.ly/3b2Yypw

 


 
Шановні Печеряни! Печерська РДА вводить додаткові обмежувальні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції – COVID-19

 

У зв'язку із заходами щодо попередження поширення коронавірусу COVID-19, виконання доручення Президента України, рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС та постанови Кабінету Міністрів України на території України введені наступні обмежувальні заходи з 18 березня по 3 квітня:

- перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;

- заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі;

- дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Ознайомитись з повною версією Постанови Кабінету Міністрів України № 215 можна, за посиланням: https://bit.ly/3b2vT3T

Печерська райдержадміністрація рекомендує вам обмежити свої візити до Управління (Центру) надання адміністративних послуг, Управління праці та соціального захисту населення, Служби у справах дітей та сім’ї, інших державних органів або перенести їх до покращення епідемічної ситуації.

Пропонуємо надсилати ваші звернення на офіційну електронну адресу райдержадміністрації: [email protected], запити на інформацію: [email protected] та [email protected]

У разі виникнення питань щодо надання послуг Управління праці та соціального захисту населення, звертайтесь за листом на офіційну електронну адресу: [email protected] або за телефоном: (044) 288 51 24, (044) 280 69 61.

Хочете отримати кнсультацію Служби у справах дітей та сім’ї звертайтесь, телефонуйте: (044) 280 24 44 та (044) 280 15 80.

Також користуйтесь электронною чергою запису перед візитом до ЦНАПу Печерської РДА, за посиланням: https://bit.ly/33tf7bM, у разі якщо Вам необхідна консультація з адміністраторам або дізнатися про стан готовності документів скористайтеся підтримкою call-центру: (044) 280 41 97.

Також рекомендуємо користуватися он-лайн сервісами для отримання адміністративних послуг за допомогою електронних підписів, перелік послуг Міністерства юстиції України, за посиланням https://kap.minjust.gov.ua/, електронні послуги Держгеокадастру: https://e.land.gov.ua/services.

Довідково:

Звертаємо вашу увагу на користування  офіційними джерелами інформації про COVID-19:

- Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні ➡ https://bit.ly/39DEYQm
- Сторінка Міністерства охорони здоров'я України ➡ https://bit.ly/2Q5UHQu
- Сторінка Центру громадського здоров’я України ➡ https://bit.ly/2IAGyXm

 


 

Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність
за порушення правил карантину при коронавірус

 

Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 32 тисяч гривень. «За» проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» проголосувало 344 народних депутатів. Законопроєкт прийнято за основу та в цілому.

 

 

 

 

 

 

Крім того, підвищена кримінальна відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та викладена в ст. 325 Кримінального кодексу в такій редакції:

"Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років».

 


 
Звернення Президента України Володимира Зеленського щодо заходів, які допоможуть
призупинити поширення коронавірусу

 

Ознайомитись зі зверненням Володимира Зеленського щодо заходів, які допоможуть призупинити поширення коронавірусу можна, за посиланням: https://bit.ly/2Uc63Ub

 


 
Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив
кількість учасників масових заходів 10 особами

 

На виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Документом, зокрема, заборонено з 18 березня по 3 квітня:

на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;

перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Крім того, з 17 березня по 3 квітня заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

При цьому АТ «Укрзалізниця» дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність. 

Міністерству охорони здоров'я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Крім того, максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Контроль за виконанням даної постанови Уряду покладено на МВС та Національну поліцію.

Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

 


 

Печерська РДА припиняє особисті прийоми громадян для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19

 

У зв'язку із заходами щодо попередження поширення коронавірусу COVID-19, з 16 березня 2020 року призупиняється проведення особистих прийомів громадян, керівництвом, відділами, управліннями та службами Печерської районної в місті Києві державної адміністрації відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Також рекомендуємо вам обмежити свої візити до Управління (Центру) надання адміністративних послуг, Управління праці та соціального захисту населення, Служби у справах дітей та сім’ї, інших державних органів або перенести їх до покращення епідемічної ситуації.

Пропонуємо надсилати ваші звернення на офіційну електронну адресу: [email protected], запити на інформацію: [email protected].

Просимо вибачення за тимчасові незручності!

Довідково:

Рішення про зупинення проведення особистих прийомів громадян у Печерській райдержадміністрації прийнято відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020  року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та пункту 19 протоколу від 10 березня 2020 року позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 


 

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)»

 

Ознайомитись з протоколом засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА від 16 березня 2020 року № 10 «Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва», за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/news/protokol_zasidannya_postiyno_komisi_z_pitan
_tekhnogenno_ekologichno_bezpeki_ta_nadzvichaynikh_situatsiy_pro_dodatkovi_zakhodi
_zapobigannya_poshirennyu_novo__koronavirusno_infektsi_COVID_19_povniy_tekst_dokumentu/#

 


 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.