КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2020

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла БАБІЯ до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла БАБІЯ до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні учасники бойових дій, воїни інтернаціоналісти!

Шановні родини воїнів!

Дорогі співвітчизники!

 

Щороку, 15 лютого, відповідно до Указу Президента України, вся країна вшановує учасників бойових дій, на території інших держав та річницю виведення військ колишнього Радянського Союзу з території Афганістану.

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, які проявляючи неабиякий героїзм пройшли випробування Іраком і Афганістаном й виконували нелегкий інтернаціональний обов’язок, миротворчі місії, на території колишньої Югославії, у Судані, Лівані, Сьєрра-Леоне, Кот-д’Івуарі, Демократичній Республіці Конго, Ліберії.

Героїзм та самопожертву проявляли учасники бойових дій під час виконання військового обов'язку, їх подвиги – це та велична правда історії, яку неможливо викривити і заперечити жодними змінами у сучасному світі.

Близько 160 тисяч українців пройшли через горнило Афганської війни, яка стала важким випробуванням і трагедією не лише для тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, а й тих, хто нестерпно довго чекав вдома повернення своїх рідних і близьких.

Обпалені полум’ям збройних конфліктів, українські воїни-афганці стали активними учасниками розбудови нашої держави і у найтяжчі часи першими виходили на захист України від ворожої агресії.

Переконаний, їх досвід, високі моральні якості, активна громадянська позиція й професіоналізм слугуватимуть прикладом для теперішніх та майбутніх поколінь і надалі стверджуватимуть мир на українській землі.

У цей пам’ятний день, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, мужніх ветеранів всіх збройних конфліктів на території інших держав і віддаємо данину пошани вам, воїни-інтернаціоналісти, за мужність в обороні рідної землі.

Слава Україні!

З повагою

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                                    Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.