КМДА Київська міська державна адміністрація


29 січня 2020

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павла Бабія з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут

Шановні печеряни!

Щороку, 29 січня, в Україні вшановують День пам’яті Героїв Крут –  молодих захисників української нації, які віддали життя за свободу і незалежність рідної землі.

Саме цього дня, 102 роки тому, біля залізничної станції Крути близько 4 сотень київських студентів та гімназистів вчинили героїчний подвиг вступивши у нерівний бій з 4-тисячною більшовицькою армією.

Затримавши ворога, відважні юнаки дали змогу укласти Брест-Литовський мир, міжнародне визнання української незалежності, поклавши на вівтар найцінніше – власні життя.

Ця подія увійшла в пам’ять українського народу, як символ патріотизму і варто відмітити, що в усі часи, коли на терезах історії важилася доля нашої держави, на її захист безстрашно піднімалася саме молодь з невгасною вірою в серці.

Героїчний бій під Крутами назавжди вписаний в національну історію – насамперед, як взірець волелюбності і незламності українського народу для нинішніх та майбутніх поколінь.

Вірю, що завдяки патріотам, Україна розквітне, звільниться від окупантів та стане ще могутнішою європейською державою.

Вшановуючи загиблих Героїв під Крутами, ми в жалобі низько схиляємо голови перед пам’яттю відважних та незламних юнаків, котрі віддали своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                          Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.