Головна  →  Анонси  →  17 грудня 2019

18 грудня відбудеться прес-брифінг та презентація нового обладнання для непрямого масажу серця у «швидких»

18 грудня о 10:30 відбудеться прес-брифінг та презентація нового обладнання для непрямого масажу серця, що буде встановлено у каретах «швидких».

Захід відбудеться у рамах тренінгу, організованого для лікарів Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф щодо застосування цього сучасного обладнання. Тож представники ЗМІ зможуть ознайомитися із роботою обладнання, поспілкуватися з тренерами, лікарями, експертами з надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, а також відвідати оперативну диспетчерську Центру.

У брифінгу візьмуть участь:

  • Анатолій Вершигора – заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, експерт із медицини невідкладних станів Департаменту охорони здоров’я;
  • Олександр Шваб – завідувач навчально-тренувального відділу Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Місце проведення: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва, вул. Б. Хмельницького, 37-Б.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 050-012-31-11 (Наталія Вишневська).

 

Довідково.

При зупинці серця, яка може статися внаслідок різних станів, одним із основних реанімаційних заходів до доставлення пацієнта у лікарню є непрямий масаж серця. Зазвичай лікарі швидких виконують цей масаж вручну. Це надзвичайно важка фізична вправа, тому навіть найдосвідченіший і фізично сильний лікар не в змозі ефективно робити масаж тривалий час. Крім того, ручний масаж значно втрачає у ефективності при транспортуванні. Нове сучасне устаткування для виконання масажу серця може працювати так довго, скільки знадобиться щоб доставити пацієнта до лікарні. При цьому пристрій незмінно дотримується рекомендованої глибини та інтенсивності компресії, може використовуватися безпосередньо при транспортуванні, а лікар у цей час може надавати пацієнтові іншу невідкладну допомогу.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку