КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Звернення виконувача обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павла Бабія з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Дорогі співвітчизники!

 

Щороку, 14 грудня, вся країна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, саме в день, коли було завершено будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим блоком АЕС.

Найбільша в світовій історії техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції сталася 26 квітня 1986 року, тридцять три роки тому. Ця трагічна подія сколихнула весь світ, зруйнувала тисячі життів та змінила хід історії.

Ліквідація наслідків аварії потребувала концентрації надзвичайних зусиль. І першими на порятунок нашої землі, не вагаючись, вийшли сміливі герої, які самовіддано боролись з техногенною катастрофою в зоні радіаційного лиха, аби запобігти незворотних наслідків.

Ризикуючи найціннішим – життям, ліквідатори наслідків аварії виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу та подальшого розповсюдження радіації.

Проте, Чорнобиль – це не лише велика трагедія, яка відгукується нестерпним болем у серці кожного, а й символ безмежної відваги, громадського подвигу та самопожертви сотні українців.

Їх подвиг навічно закарбувався у літописі людської мужності й назавжди залишиться в пам’яті українського народу.

Висловлюю слова вдячності всім учасникам ліквідації наслідків техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм у тих екстремальних обставинах.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.

Бажаю усім українським родинам міцного здоров’я, миру та благополуччя.

 

 

З повагою

 

Виконувач обов’язків голови

Печерської районної в місті Києві 

державної адміністрації                                                                         Павло БАБІЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.