Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

КП «Муніципальна охорона» затримала та передала органам Нацполіції понад 90 порушників – Дмитро Загуменний

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» за час своєї діяльності затримала та передала органам Національної поліції понад 90 осіб за вчинення правопорушень за різними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. 9 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за правопорушення з ознаками злочину. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний під час інспекції роботи «муніципалів» у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та у парку «Перемога».

«Під муніципальною охороною сьогодні знаходяться більше 120 міських об’єктів – парків, лікарень, закладів освіти. Це сприяє не лише збереженню майна громади, але й підвищенню безпеки киян. Щоденною професійною роботою КП «Муніципальна охорона» довело свою ефективність і стає все більше затребуваним. Охоронці, серед яких більшість – ветерани АТО/ООС, діють у тісній співпраці з представниками підрозділів Національної поліції. Високо оцінюють результати роботи столичних охоронців мешканці міста і співробітники закладів освіти та охорони здоров’я. А цифри говорять самі за себе: «муніципали» попередили десятки випадків викрадення зелених насаджень, майна та інших актів вандалізму в міських парках», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він додав, що в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги комунальне підприємство забезпечує охорону з березня 2019 року. За цей час попереджено цілу низку спроб нападів пацієнтів, що перебувають в неадекватному стані, на медичний персонал.

«На жаль, чи не щодня в лікарні швидкої допомоги виникають ситуації, коли неадекватна поведінка окремих осіб загрожує й іншим пацієнтам, і персоналу лікарні. З появою муніципальної охорони, фахівці-медики почуваються у безпеці, виконуючи своє основне завдання – порятунок життя, а не приборкування агресивних осіб, чим їм доводилося займатися нерідко до цього», – додав Дмитро Загуменний.

Він підкреслив, що кияни високо оцінюють роботу охоронців у столичних парках. Кияни стали почуватися безпечніше і спокійно можуть прогулятися у вечірню пору парками, де свою службу несуть муніципальні охоронці.

Керівник апарату КМДА нагадав, що нещодавнім своїм рішенням Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України хоче відібрати у киян це відчуття безпеки. Однак міська влада вважає рішення упередженим та буде оскаржувати його у судовому порядку.

Зазначимо, що КП «Муніципальна охорона» створено Київрадою з метою забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва та надання послуг охорони іншим суб’єктам господарювання. Комунальне підприємство діє відповідно до ліцензії, виданої Міністерством внутрішніх справ.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку