Головна  →  Анонси  →  28 жовтня 2019

29 жовтня відбудеться публічне обговорення Ініціативи дизайну громадських та робочих місць, дружнього до грудного вигодовування

29 жовтня о 15:00 відбудеться публічне обговорення Ініціативи дизайну дружнього до грудного вигодовування. Організатором заходу є ГО «Центр соціального лідерства» за підтримки Київської міської державної адміністрації.

На заході зберуться лідери думок від міжнародних та національних експертних організацій, соціально-відповідальних підприємств, ЗМІ для того, щоб привернути увагу до обговорення дружнього до грудного вигодовування дизайну громадських та робочих місць.

В обговоренні візьмуть участь:

  • Марина Хонда– заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень;  
  • Октябрина Лісовська – голова ГО «Центр соціального лідерства»;
  • Андрій Славуцький – керівник програми з питань здоров’я, харчування та ВІЛ/СНІД Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні;
  • Марина Бардина – співголова міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» у Верховній Раді;
  • Лідія Романенко – завідувачка методично-організаційного моніторингового центру НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України;
  • Анатолій Федорук – голова правління Київського регіонального відділення Асоціації міст України;
  • Максим Наімов – державний експерт експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, домашнього насильства, гендерної рівності Директорату соціальних послуг та інтеграції.

Місце проведення: вул. Б. Хмельницького, 8/16, «Укрінформ», зала 2.

Акредитація ЗМІ: [email protected]

Довідково.

Відсутність комфортних умов та підтримки суспільства поза межами домівки посилює соціальну ізоляцію годувальниць, може довести жінку до передчасного припинення грудного вигодовування. За даними UNICEF майже 40% жінок стикались із негативною оцінкою грудного вигодовування у громадських місцях, причому 1 з 10 жінок припиняє годувати, стикнувшись із відкритим осудом. За даними дослідження «Зробимо Україну дружньою до малюків», що охопило 1038 респонденток у 69 регіонах країни, 38,3% жінок скорочують час перебування поза домівкою для того, щоб уникнути годування у громадському місці. 23% опитаних мам у громадському місці дають дитині суміш.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку