Головна  →  Оголошення  →  24 жовтня 2019

Депутати Київради підтримали проект рішення щодо перетворення закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня на некомерційні комунальні підприємства – Микола Поворозник

Сьогодні депутати Київської міської ради підтримали проект рішення щодо перетворення закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня на некомерційні комунальні підприємства. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що наразі заклади охорони здоров’я міста Києва, які надають медичну допомогу вторинного і третинного рівнів, функціонують як комунальні установи. Проте для переходу на нову модель фінансування з державного бюджету, визначене Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», необхідно перетворення їх на комунальні некомерційні підприємства.

«Фактично прийняте сьогодні рішення означає, що лікарні столиці зможуть вчасно пройти процес заключення договорів із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та отримуватимуть безпосередньо з державного бюджету кошти на надання послуг для населення, а також фінансуватися з місцевого бюджету, – пояснив Микола Поворозник. – Громадяни точно розумітимуть, який обсяг безкоштовних медичних послуг гарантовано державою, а медичні заклади будуть мотивовані розвиватися, щоб надавати якісніші медичні послуги».

Перший заступник голови КМДА зазначив, що після перетворення та переходу закладів охорони здоров’я на фінансування з державного бюджету, вивільнені кошти місцевого бюджету будуть спрямовуватися на розвиток та підтримку цих закладів – на ремонти, закупівлю сучасного обладнання тощо.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку