Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2019

Віталій Кличко: «У Києва хочуть забрати майже 4 мільярди гривень, які столиця планувала спрямувати на інфраструктурні проекти»

Змінами до бюджету на 2019 рік у Києва планують забрати 4 млрд гривень, які столиця планувала спрямувати на важливі інфраструктурні проекти. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі «Радіо Київ 98 FM».

«Сьогодні ми формуємо бюджет столиці на наступний рік. І виходить так, що місто може не дорахуватися майже 4 млрд гривень, які в проекті змін до Держбюджету на 2019 рік у Києва планують забрати. Вчора я зустрічався з прем’єр-міністром Гончаруком і звернувся до нього з тим, що Київ розраховує на ці кошти, – підкреслив Віталій Кличко. – Ми будуємо метро, мости, дороги, дитячі садки і школи, оновлюємо інфраструктуру. Все це може стати проектами, що неможливо буде втілити в життя, якщо Верховна Рада ухвалить запропоновані зміни», – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, що проектом змін до Держбюджету на 2019 року (18 жовтня документ схвалено у першому читанні) у столиці планують забрати майже 4 млрд гривень. Йдеться про вилучення статті 30 фінансового документу, за якою Київ розраховував на ці кошти, оскільки ще у 2015 році долучився до програми МВФ «Механізм розширеного фінансування». Програма передбачала реструктуризацію зовнішнього боргу держави і столиці.

Подібні норми існували в законах про Держбюджет у 2017, 2018 роках. Вони дають столиці механізм спрямування коштів з бюджету міста Києва на реалізацію важливих інфраструктурних об’єктів загальнодержавного значення. Це й будівництво метро на Виноградар, і добудова Подільсько-Воскресенського мосту, будівництво інших важливих об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку