Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2019

Виробничий травматизм: у Печерській РДА підвели підсумки за ІІІ квартал 2019 року

23 жовтня 2019 року відбулась нарада для державних службовців, підприємств та організацій району на тему: «Проблемні питання організації роботи з охорони праці в закладах охорони здоров’я. Аналіз виробничого травматизму за ІІІ квартал 2019 року».

 Захід відкрила виконувач обов’язків заступника голови - заступник керівника апарату Печерської райдержадміністрації – Катерина Печерська.

 У нараді взяли участь: начальник відділу профілактики страхових випадків-головний страховий експерт Фонду Соціального Страхування України у місті Києві Олена Бочарова, головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, головний спеціаліст з охорони праці департаменту охорони здоров’я Виконавчого органу КМР Тетяна Алексєєнко, представники Печерського підрозділу громадського формування «Муніципальна Варта», райдержадміністрацій міста Києва та  медичних закладів.

 На початку заходу розглянули статистику виробничого травматизму за ІІІ квартал 2019 року на підприємствах Печерського району, а саме:

 65% - організаційні причини;

26% - психофізіологічні;

9 % технічні причини.

 За видами подій найбільше травмованих з причини падіння 40,47%, обрушення конструкцій та будівель 12%, дія предметів і деталей, що рухаються 17%, ДТП 9%, та інші.

 Крім цього, на засіданні розглянули основу  правової захищеності професійної діяльності лікарів загальної практики, наявні ризики та відповідні правові механізми захисту спеціалістів первинної медичної допомоги, їх безпеці під час виконання трудових обов’язків.

 Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) підписало Меморандум про співпрацю з Національною поліцією України, щоб забезпечити захист медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків та створити безпечні умови їхньої роботи.

На нараді всі присутні мали можливість дискутувати, ставити запитання доповідачам і отримати вичерпні та змістовні відповіді на них.

 Довідково:

В Україні за останні 5 років зареєстровано понад 500 випадків, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків. Троє медиків померли. Жертвами ставали лікарі, медсестри та інші медичні працівники. А насправді ця цифра є значно більшою — дуже часто при легких тілесних ушкодженнях медики не звертаються до правоохоронних органів через брак часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав тощо.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку