Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2019

Керівництво «Київавтодору» презентувало свої напрацювання на Всесвітньому дорожньому конгресі PIARC в Абу-Дабі

Комунальна корпорація продовжує співпрацю зі Світовою асоціацією автомобільних магістралей (PIARC). Так, на 26-му Всесвітньому дорожньому конгресі представив доповідь генеральний директор «Київавтодору» Олександр Густєлєв.

«Ми презентували свої напрацювання у підвищенні прозорості у дорожньому секторі. Так, за останні 2 роки комунальна корпорація провела майже 500 тендерних процедур. Завдяки системі Prozorro було зекономлено 5,2 млн доларів. Контроль якості виконання ремонтних робіт та їх закупівель здійснюється також міжнародними експертами. Зокрема, експертами CoST (Construction Sector Transparency Initiative)», – розповів Олександр Густєлєв.

За його словами, Всесвітній дорожній конгрес – це ще й можливість перейняти досвід, поспілкуватись із професіоналами різних країн, досвід і знання яких неможливо переоцінити. Важливою складовою конгресу – були виставкові стенди. Тут варто відзначити стенд PIARC.

Під час Всесвітнього дорожнього конгресу продемонстрували й проекти міста Абу-Дабі. Зокрема, будівництво нової магістралі UMM Lafina.

Нагадаємо, Київ отримав членство у Світовій асоціації автомобільних магістралей влітку 2018 році. Саме Київ – перша столиця в Європі, яка стала окремим суб’єктом Асоціації.

А наприкінці жовтня 2018 року в Києві провели Міжнародний семінар зі стратегічного планування та оцінки ефективності управління дорожнім сектором. Це перший спільний захід української столиці зі Світовою Асоціацією автомобільних магістралей.

Довідково.

Світова асоціація автомобільних магістралей – це міжнародна некомерційна асоціація, що здійснює свою діяльність у сфері автомобільного транспорту та дорожньої інфраструктури. Рішення про заснування Асоціації було ухвалене на I Міжнародному дорожньому конгресі в Парижі понад 100 років тому – в 1908 р.

Основними завданнями Асоціації є сприяння інтеграції мереж автомобільних магістралей країн у світову мережу. Її розвиток, обмін досвідом та впровадження новітніх технологій будівництва, ремонту і утримання автомобільних доріг у країнах-членах організації.

У складі Асоціації є представники зі 142 країн світу, зокрема 121 уряд. До прикладу, уряди таких країн, як Австрія, Бельгія, Канада, Китай, Японія, Франція, Німеччина, США. Україна приєдналася до організації у 1995 році. Окремим суб’єктом Асоціації стала й українська столиця.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку