Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2019

Призов громадян на строкову службу: у Печерській РДА відбулась координаційна нарада


Сьогодні, 18 жовтня, виконувач обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павло Бабій провів координаційну нараду з питань осіннього призову громадян на строкову військову службу  у 2019 році.

Під час наради обговорювались питання виконання плану призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, інших військових формувань громадян України віком від 20 до 27 років.

На засіданні присутні представники: Київської місцевої прокуратура № 6, Печерського військового комісаріату, Печерського управління поліції та райдержадміністрації.

Призов триватиме протягом жовтня - грудня, відповідно до Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році»

Основне завдання: призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли                            27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Також, на нараді підіймалися питання щодо виконання комунальними підприємствами району завдань стосовно оповіщення громадян Печерського району про весняний призов на військову строкову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Довідково:

Згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», термін служби в армії: для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців.

Перейти до спискуВерсiя для друку