Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2019

На Печерську урочисто відзначили День захисника України

На Печерську урочисто відзначили День захисника України

10 жовтня 2019 року, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України. Фотозвіт.

 У святковому заході взяли участь заступник керівника апарату Печерської райдержадміністрації ­­– Катерина Печерська, учасники АТО/ООС, Революції гідності та сім’ї загиблих.

 На початку урочистостей, заступник керівника апарату Печерської райдержадміністрації ­­– Катерина Печерська вручила подяки учасникам АТО/ООС та Революції гідності, сім’ям загиблих в АТО/ООС, Героїв небесної сотні від імені виконувача обов’язків голови Павла Бабія.

 Серед нагороджених Олексій Сизонович – український партизан з Краснодону, звільнений з полону в рамках обміну 7 вересня, який проводив підривну роботу в тилу ворога та був засуджений Північно-Кавказьким окружним воєнним судом до 12 років ув'язнення (на території окремих регіонів Луганської області).

 Після вручення присутні вшанували хвилиною мовчання героїв УПА, воїнів-визволителів у роки Другої світової війни, Героїв Небесної сотні і героїв АТО/ООС.

 Крім цього, для присутніх підготували різноманітну концертну програму, за участю Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України, танцювального ансамблю «Візінова», гурту «Козацькі забави» та талановитих студентів ДВНЗ «Київський коледж легкої промисловості».

 У перервах між виступами артистів, на сцену запрошували учасників АТО-ООС, які ділились своїми спогадами із присутніми в залі, а також презентували книгу бійця 55-ї артилеристської бригади ­­– Назара Розлуцького «Нотатник мобілізованого».

 Також, у холі музею, діяла виставка «Український схід», присвячена антитерористичній операції на Донбасі. Відвідувачі мали змогу ознайомитись із понад 10 тисячами предметів зібрані музейниками, військовими, родинами загиблих і журналістами, серед яких: документи, особисті речі, форми, книги, зброя, свідчення очевидців, дорожні вказівники та ін.

Перейти до спискуВерсiя для друку