Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

Міністр оборони України взяв участь у багатонаціональному командно-штабному навчанні «Rapid Trident-2019»

Сьогодні, 20 вересня, Міністр оборони України Андрій Загороднюк прибув до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (с. Старичі Львівської області), де проходять міжнародні військові навчання «Rapid Trident-2019».

У рамках Дня високоповажних гостей разом з учасниками заходу Міністр оборони заслухав начальника Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного щодо історії створення і спроможностей Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а також ролі Центру у підготовці українських підрозділів за стантардами НАТО. Також Міністр оборони взяв участь у брифінгу про багатонаціональні командно-штабні військові навчання «Rapid Trident-2019», ознайомився зі сценарієм навчань та силами і засобами, що залучаються до проведення маневрів.

Звертаючись до учасників міжнародного заходу, Андрій Загороднюк, зокрема, зазначив, що військові навчання «Rapid Trident» мають довгу історію, але особливого значення вони набули з 2014 року.

«Це було добрим знаком та своєрідним символом підтримки України з боку наших іноземних партнерів. Подібні заходи є основою набуття бойових спроможностей українських Збройних Сил відповідно до стандартів НАТО, – зазначив Андрій Загороднюк. – Наразі новий Уряд має чітку і зрозумілу позицію щодо необхідності зміцнення Української армії та її розвитку відповідно до стандартів і принципів Альянсу».

Як планується, сьогодні глава вітчизняного оборонного відомства візьме участь у командно-штабній та активній фазах навчань, під час яких відбудеться практичне планування бойових дій відповідно до стандартів НАТО.

Як вже повідомлялося, на території військового полігону на Львівщині тривають багатонаціональні військові навчання «Rapid Trident-2019». Метою цього важливого міжнародного заходу є удосконалення оперативних спроможностей Сухопутних військ ЗС України відповідно до стандартів Альянсу та відпрацювання практичних елементів міжвидової та міжвідомчої взаємодії під час оборонних, наступальних та стабілізаційних дій.

До навчань залучено більше 3,5 тис. військовослужбовців та 600 одиниць бойової та інженерної техніки.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку