Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

Діти за підтримки дорослих зможуть зупинити булінг у школах – Микола Кулеба

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба взяв участь у зустрічі «Кинути виклик булінгу». До заходу, який провели для представників Національної ради дітей і молоді, приєднався також американський виконавець хіп-хопу Wordsmith (справжнє ім’я – Ентоні Паркер). Зустріч мала на меті надихнути дітей і молодь протидіяти шкільному булінгу в усіх його проявах, виявляти лідерську позицію для залучення до цієї боротьби інших дітей та допомоги тим, хто потребує підтримки та захисту.

Захід відбувся за участі Міжнародної благодійної організації «БФ «СОС Дитячі Містечка Україна» в рамках Міжнародного тижня протидії булінгу.

Представники Національної ради дітей і молоді, до якої входять лідери шкільного самоврядування й випускники інтернатних закладів з усіх регіонів України, поспілкувалися з музикантом, обговорили болючі для них питання.

«Будьте собою, приймайте себе такими, як ви є, і оточуйте себе людьми, яким ви подобаєтесь. Сьогодні булінг переходить і в онлайн. Пам’ятайте про те, що повідомлення, яке ви надіслали одній людині, може опинитися в іншої. Перед тим як надіслати повідомлення, подумайте, що відчує людина, яка прочитає його. Поважайте почуття інших», – наголошує Ентоні Паркер у своїх виступах.

Під час зустрічі діти ділилися своїми історіями, розповідали про відомі їм програми з протидії булінгу та тренінги, які вони вже проводили у своїх школах.

«Я дуже радий, що представники Ради ведуть активну боротьбу з булінгом – пройшли тренінг у Міністерстві юстиції України, дехто вже навіть провів тренінги у своїй школі. Ця зустріч – гарна можливість подискутувати про свої проблеми, почути досвід інших. Саме в дітях і молоді я бачу тих, хто зможе зупинити явище булінгу. І підказати нам, дорослим, як зробити простір у школах таким, щоб діти не боялися йти до закладу, а почувалися там безпечно й могли розвивати свої таланти», – зазначив уповноважений Президента з прав дитини.

Національна рада дітей і молоді була заснована з ініціативи Миколи Кулеби. Рада покликана створити умови для самореалізації дітей та молоді, сформувати в них активну громадську позицію, залучити їх до участі в реформуванні України. Рада надає можливість дітям і молоді донести свою думку та бути почутими на національному рівні.

Джерело: ОП

Перейти до спискуВерсiя для друку