Головна  →  Новини  →  18 вересня 2019

Міністерство юстиції залучатиме молодь до проектів з протидії булінгу


Вчора у київському правовому клубі Pravokator відбувся захід #РазомПротиБулінгу з нагоди початку Всеукраїнського тижня з протидії булінгу, організаторами якого стало Міністерство юстиції України. Він проходив в рамках Київської практичної програми посилення правової спроможності.

У заході взяли участь представники органів державної влади та громадських організацій, громадські активісти, адвокати, лідери шкільного самоврядування, школярі і просто небайдужі до проблеми булінгу в Україні.

Ключова ідея заходу – залучення активних школярів до вирішення проблеми цькування, налагодження спілкування «на рівних» між дітьми та дорослими, врахування дорослими думки дітей та обговорення нових ідей разом.

Відкрила захід заступник Міністра юстиції Валерія Коломієць. Під час свого вітального слова вона зауважила, що Міністерство юстиції – це міністерство справедливості, і ми робимо усе для того, аби допомогти та підтримати молодь у будь-яких починаннях.

«Я хочу, щоб сьогодні ви насолодилися цим вечором, познайомилися один з одним, поговорили про свої проблеми і про те, як ви їх вирішуєте. Знайшли якісь точки дотику і способи, яким чином зробити так, щоб у нашій країні не було булінгу та несправедливості, щоб ви будували ту країну, в якій хочете жити – справедливу, чесну країну людей, які здатні завжди домовитись і поважають один одного. А ми будемо намагатися все більше і більше залучати вас до наших проектів, які можуть бути цікаві молодим людям», – додала Валерія Коломієць.

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги також приєднався до заходу. Він розповів, що система безоплатної правової допомоги, яка покликана насамперед адмініструвати надання правової допомоги, починає включатися не тільки, коли факт булінгу уже стався, але й коли треба попередити це явище.

«Нам слід усім разом працювати заради того, аби спільними зусиллями створити механізми запобігання булінгу», – підсумував свій виступ Олексій Бонюк.

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко наголосив на тому, що у випадку цькування слід звертатися по допомогу до Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

З вітальним словом виступив також представник адвокатської ініціативи «Стоп булінг», адвокат Максим Медвідь. Це добровільна ініціатива адвокатів, які об’єдналися з метою надання правової допомоги та адвокатського захисту особам, які постраждали від булінгу. Вони також проводять правопросвітницькі заходи в школах і таборах.

«Ми намагаємося донести до дітей з юридичної точки зору, що таке булінг, яка настає відповідальність за його вчинення і що потрібно робити у випадках, коли їх цькують», – додав Максим Медвідь.

Також під час заходу запрошені гості з Up Ua Studio Сніжана Гусаревич та Поліна Бушинська провели експрес-кастинг на роль у короткометражному фільмі про булінг «Сіль для моря» за романом Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Білий Кит», робота над яким розпочнеться вже зовсім скоро.

Спеціальними гостями свята стала наймолодша діджейка України DJ Crystal Girl та ведучий івентів, залучений фахівець уповноваженого Президента України з прав дитини МС Сергій Лисак.

DJ Crystal Girl презентувала власну правопросвітницьку програму з протидії булінгу, яку вона проводить у своїй школі у місті Рівному. А МС Сергій Лисак поговорив зі школярами про те, як потрібно діяти, коли вони стають свідками булінгу, та запропонував поділитися власними ідеями з приводу того, що можна робити, аби подолати булінг. Після цього він влаштував справжній танцювальний «батл» між школярами, які із задоволенням демонстрували свої танцювальні здібності та веселилися.

На завершення заходу DJ Crystal Girl зіграла авторський діджей-сет.

Тиждень протидії булінгу продовжується! Нагадуємо, що протягом цього тижня про всій Україні будуть проходити правопросвітницькі заходи задля формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку