Головна  →  Новини  →  21 серпня 2019

У Києві евакуювали Печерську райдержадміністрацію


Сьогодні, 21 серпня, о 12:00 у Печерській райдержадміністрації відбулись протипожежні тренування з елементами евакуації для підвищення контролю за пожежною безпекою та з метою відпрацювання спільних дій працівників та рятувальників у разі надзвичайних ситуацій. Фотозвіт

Мету протипожежних тренувань прокоментував виконувач обов’язків голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Павло Бабій:

«Краще отримувати знання під час практичних тренувань, ніж під час виникнення реальної надзвичайної ситуації. Тож, основна мета цього тренінгу – перевірити злагоджену роботу відповідальних за протипожежну безпеку, відповідні знання та вміння всіх працівників щодо правильності прийняття вірних рішень в умовах екстремальних ситуацій. Окрім цього, ми хотіли перевірити час прибуття пожежно-рятувальної техніки в стані реальних умов, пов’язаних із великою запаркованістю автотранспортних засобів, та спроможність рятівників працювати з обмеженим доступом до будівель».

Так, за легендою, внаслідок несправності електрообладнання сталося загорання в приміщені адміністрації на 2 поверсі, після чого спрацювала протипожежна сигналізація.

Після сигналу тривоги виконувачем обов’язків голови прийнято рішення про проведення евакуації працівників та відвідувачів Печерської райдержадміністрації слідуючи інструкціям з евакуації.

У ході навчання рятувальники продемонстрували оперативність роботи пожежно-рятувального підрозділу під час гасіння умовної пожежі та відпрацювали порятунок умовного потерпілого з 3 поверху адмінбудівлі за допомогою автодрабини.

По завершенню евакуації інспектор Печерського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві провів для фахівців райдержадміністрації лекцію з дотримання правил пожежної безпеки та практичне тренування з ліквідації можливих осередків вогню.

Крім того, представниками товариства Червоного хреста Печерського району міста Києва проведено практичні заняття з надання першої долікарської допомоги та проведення реанімаційних заходів.

Відпрацювавши всі практичні дії, було надано оцінку проведеним навчанням та вказано на основні недоліки у ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

Перейти до спискуВерсiя для друку