Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

«Трипілля. Українське коріння» на Печерську відкрито виставку


19 серпня 2019 року, перед будівлею Печерської райдержадміністрації відбулось відкриття виставки-реконструкції кераміки на тему: «Трипілля. Українське коріння». Фотозвіт

Під час урочистого відкриття представники громадськості та райдержадміністрації оглянули експозиції Трипільської культури у новому форматі – своєрідному музеї під відкритим небом та зустрілися з автором – народним майстром України з реконструкції кераміки Трипільської цивілізації Людмилою Смоляковою.

Трипільська цивілізація така ж давня, як і Єгипетська та Шумерська. Вона стала відомою завдяки своїй кераміці, яка є справжнім витвором мистецтва і наповнена символізмом та історією. Серед експонатів представлені відомі на увесь світ глиняні фігурки жінок, які знаменували культ родючості, трипільські триноклі, глечики та вівтар.

Виставка діятиме з 19 до 22 серпня 2019 року.

Вхід вільний

Довідково:

Усі бажаючі ближче познайомитися з древньою культурою Трипілля, можуть відвідати приватний музей майстрині «Дивосвіт Трипілля», за адресою: вул. Цитадельна, 7, деталі за телефоном: +38 (066) 740 03 47.

Перейти до спискуВерсiя для друку