Головна  →  Новини  →  9 серпня 2019

37 мільйонів гривень погашено заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств завдяки Печерській РДА

Станом на 9 серпня 2019 року, завдяки проведеній роботі Печерської райдержадміністрації з підприємствами району, погашено заборгованість із виплати заробітної плати на суму понад 37 млн грн.

Так, Печерською райдержадміністрацією протягом року проводилися засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Печерському районі, на яких заслуховувалася інформація та здійснювався моніторинг на 35 підприємствах, де виплата заробітної плати здійснювалась у розмірі меншому від встановленого законодавством.

За результатами нарад та інспекцій направлено відповідні листи до правоохоронних органів, а також надано рекомендації та пропозиції посадовим особам підприємств, установ та організацій району.

На сьогодні, згідно статистичних даних на території Печерського району існує заборгованість із виплат заробітної плати ще на 13 підприємствах, на загальну суму 54 млн грн. (31,3% в загальній сумі заборгованості по місту Києву           17 млн грн.), а саме:

-          9 економічно-активних підприємств на яких загальна сума заборгованості становить: 42 млн грн, 78,9%;

-          2 економічно неактивні такі, як Державне підприємство «Розвиток» та ТОВ «Юралс» сума заборгованості становить 1,5 млн грн. 2,9%;

-          2 банкрути Публічне акціонерне товариство «Комерційний банк «Союз» та ТОВ «Проектно-конструкторське бюро «Українське машинобудівництво»           сума заборгованості понад 9 млн грн. 18,2%.

Стан справ з погашення заборгованості із виплати заробітної плати і податків, наповнення бюджету та підвищення розміру заробітної плати на підприємствах знаходиться на постійному контролі в Печерській райдержадміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку