Головна  →  Новини  →  25 червня 2019

Підопічні Територіального центру відвідали з ознайомчою екскурсією Володимирський собор

25 червня 2019 року, підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва відвідали шедевр неовізантійської архітектури – Володимирський собор. Фотозвіт

Під час екскурсії підопічні Територіального центру дізналися про історію будівництва собору, живопис художників та сучасність Володимирського собору, подивилися розпис та мозаїчні композиції у внутрішньому оформленні, яким займалися імениті художники під керівництвом Адріана Прахова, а також  ознайомилися із сюжетами біблійної історії святого київського князя Володимира та композицією виконаною В. Васнецовим «Богоматір з Дитям» над вівтарем.

Довідково:

Володимирський кафедральний собор – один з величніших храмів світу, збудованих у ХІХ ст., пам’ятник видатному християнському сподвижнику князю Володимиру, який хрестив Київську Русь. Першим подав ідею собору київський митрополит Філарет. Храм спроектував І. Штром у древньовізантійському стилі, поклавши в його основу традиційний для церковного будівництва хрест. Грандіозний за розмірами і висотою собор мали увінчати тринадцять золотоверхих куполів. В 1860 році архітектор П.Спарро змінив проект, зменшив розмір, кошторис та залишив 7 куполів, а закінчував будівництво Володимир Ніколаєв.

Перейти до спискуВерсiя для друку