Головна  →  Новини  →  12 червня 2019

Столичні підприємства сплатили понад 24 млн грн боргів із заробітної плати

Протягом травня київські підприємства-боржники виплатили 24,2 млн грн заборгованої заробітної плати. У тому числі, в повному обсязі погасили борги 8 підприємств на суму 3,7 млн грн. Таку статистику було озвучено під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в м. Києві.

«У травні 14 підприємств змогли зменшити борги на загальну суму 20,5 млн грн. Проте загальна ситуація щодо виплати заборгованості із заробітної плати залишається далекою від ідеальної. Так, станом на 1 травня 2019 року борг у місті склав 172,4 млн грн, що на 10,3%, що на 16,1 млн грн більше у порівнянні з попереднім місяцем», – зазначила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Найбільшими боржниками серед державних підприємств є ті, які входять до ДК «Укроборонпром». Загальна сума заборгованості складає 56,9 млн грн. Також у переліку боржників є підприємства, підпорядковані Державному космічному агентству України, Міністерству регіонального розвитку, Міністерству інфраструктури, Міністерству економічного розвитку і торгівлі та інші.

Серед підприємств-боржників із заробітної плати недержавного сектору найбільшими боржниками є ТОВ «ГРУП ДФ Інтернешнл Юкрейн», ПАТ «Комерційний банк «Союз», ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна», ПАТ «Трест «Київміськбуд-3», та інші.

Основна причина наявності боргу на підприємствах недержавного сектору – це брак коштів через різке зменшення обсягу замовлень або їх відсутність; несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи; неефективне управління майном.

Питання заборгованості постійно перебуває на контролі та розглядається на засіданнях міської та районних комісій з питань погашення заборгованості.

 
 Джерело: КМДА
Перейти до спискуВерсiя для друку