Головна  →  Новини  →  12 червня 2019

Микола Поворозник: «Столиця розпочала роботу над бюджетом міста Києва на 2020 рік»

Департамент фінансів КМДА розпочав роботу над формуванням прогнозних показників бюджету міста Києва на 2020 рік. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час круглого столу із теми: «Прогноз доходів бюджету міста Києва на 2020 рік та два наступні бюджетні періоди».

«Сьогодні разом із реформуванням освіти й медицини та децентралізації в місті та в країні загалом проходить ще одна не менш важлива реформа – зміни до Бюджетного кодексу і перехід на середньострокове бюджетування. На практиці це означає прагнення держави та місцевого самоврядування перейти в управлінні від ситуативного бюджетування до планомірного поступального розвитку, пошуку кращих управлінських практик та рішень на середньострокову перспективу», – пояснив Микола Поворозник.

За його словами, 2019 рік Міністерство фінансів визначило як перехідний. Тож при складанні бюджету на 2020 рік буде задіяна лише частина опцій передбачених Бюджетним кодексом та іншими нормативними документами. Решта ж опцій запрацюють у наступному бюджетному циклі – під час складання бюджету-2021.

«Ми вже декілька років поспіль, схвалюючи бюджетну резолюцію, фактично готували себе до переходу на нові стандарти і готові запропонувати новий алгоритм бюджетування, починаючи вже з поточного року. Тож перша ціль нашої зустрічі – донести до відома громадськості та експертів нашу готовність, що ми готові в питаннях бюджету рухатися згідно з алгоритмом оновленого регламенту Київради, за яким є дві ключові дати: прогноз бюджету подається Київраді до 5 вересня, ухвалення бюджету – до 25 грудня», – заявив Микола Поворозник.

Він додав, що без адекватної оцінки ресурсних можливостей міста рухатися вперед неможливо, що на рік, що на три роки.

«Якість цієї роботи дає старт процесу бюджетування. Багато хто міг би зауважити, що оцінка і розрахунки доходів – це нудна поточна робота тільки для фахівців, а видатки обговорювати набагато цікавіше. І це друга ціль нашої зустрічі – зробити цю історію публічною, залучивши якомога ширше коло громадян, а в перспективі – формувати «клуб експертів», які б не тільки могли давати конкурентні прогнози, але й фахові рекомендації зі зміни законодавства та рішень місцевого самоврядування, що впливають на наповнення бюджету. Ми готові до такого діалогу, запрошуємо і вас. Своє першочергове завдання вбачаємо у тому, щоб дати вам максимум інформації», – підкреслив Микола Поворозник.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку