Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

У літній сезон кияни зможуть купатися на 14 пляжах, 8 із яких претендують на міжнародну нагороду «Блакитний прапор»

У літній сезон кияни зможуть купатися на 14 пляжах. Окрім того, в місті облаштують 18 місць на водних об’єктах, де можливий відпочинок без купання. Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА повідомив начальник управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований.

«На території пляжів «Галерний», «Троєщина», «Чорторий» завершуються роботи з капітального ремонту та до моменту офіційного відкриття пляжного сезону роботи будуть виконані повністю», – зазначив Андрій Мальований.

Він також додав, що на міжнародну екологічну нагороду «Блакитний прапор» цьогоріч претендують вісім пляжів Києва.

«Згідно з вимогами програми «Блакитний прапор», пляж повинен задовольняти стандартам 32-х критеріїв, що стосуються екології, інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг», – нагадав Андрій Мальований.

За словами начальника Управління, упродовж літнього сезону працюватимуть лайфгарди, які проходять ретельний відбір, тестування в басейні та співбесіду з моделюванням кризових ситуацій. Мають професійну підготовку: 52 години навчання у інструкторів Товариства Червоного хреста та практиків міжнародних організацій лайфгардинга.

Рятувальники мають сучасне спеціалізоване обладнання: гідроцикли, моторні човни, тюби нового покоління, сапборди, дефібрилятори.

Усього на пляжах та на зонах відпочинку будуть працювати 25 рятувальних постів.

«На пляжах буде працювати персонал, спеціально навчений допомагати особам з інвалідністю. У разі потреби – співробітники пляжу забезпечать комфортний відпочинок біля води. Такий сервіс є безкоштовним і надається індивідуально. КП «Плесо» забезпечило кріслами-амфібіями три пляжі: «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця»», – розповів Андрій Мальований.

Окрім того, упродовж літнього сезону в місцях масового відпочинку буде працювати спеціалізована техніка для сучасного клінінга пляжів.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку