Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

Сергій Мартинчук вшанував пам’ять жертв політичних репресій в Україні

 

17 травня 2019 року, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук разом із військовими комісаром Печерського районного в м. Києві військового комісаріату майором Євгеном Кузнєцовим та учнівською молоддю взяв участь у заході до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Фотозвіт

«Щороку, у третю неділю травня, країна вшановує День пам'яті жертв політичних репресій. Це День пам’яті та скорботи про тих, хто загинув або постраждав внаслідок політичних репресій комуністичного режиму. Наслідками терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, поширення суспільної депресії й денаціоналізація. Попри всю жорстокість злочину проти людяності, український народ залишився незламним та нескореним. Нехай події минулого стануть одвічним нагадуванням про цінність незалежності та свободи», - зазначив у своїй промові Сергій Мартинчук.

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятного Хреста жертвам репресій НКВС 30-х початку 50-х років, встановили лампади біля Меморіалу та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

У церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій в Україні взяли участь: заступник керівника апарату Печерської райдержадміністрації Катерина Печерська, начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Мозгова і начальник управління освіти та інноваційного розвитку Тетяна Копил.

Перейти до спискуВерсiя для друку