Головна  →  Новини  →  8 травня 2019

Для підопічних Територіального центру проведено зустріч з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 74 – річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

8 травня, в день пам`яті та примирення, для підопічних Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району міста Києва проведено тематичну зустріч з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74 – річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час тематичної зустрічі переглянуто фільм-мюзикл «Бери шинель, ходімо додому…» 1998 року, який присвячений Леоніду Бикову. Творці фільму поєднали воєнні пісні та фрагменти кінохронік, а за його основу було взято стрічку Л. Бикова «В бій йдуть одні старі…». Також підопічні Територіального центру приєдналися до Дня пам`яті, згадали близьких та рідних, вшанували героїв війни хвилиною мовчання.

Довідково:

Офіційним символом святкування Дня Перемоги, як і Дня пам`яті та примирення є квітка червоного маку – загальноприйнятий в світі символ святкування пам’ятних днів Першої світової війни. На Україні використовується у власній стилістиці, розробленій харківським дизайнером Сергієм Мішакіним, та є своєрідною алюзією – з одного боку уособлює квітку маку, а з іншого – кривавий слід від кулі.   

Перейти до спискуВерсiя для друку