Головна  →  Новини  →  21 березня 2019

Малозабезпеченій сім’ї Печерського району призначили соціальну допомогу

Сьогодні, 21 березня, в.о. заступника голови Печерської райдержадміністрації – начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Мозгова провела засідання комісії з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.  Фотозвіт

На засіданні розглянуто одну заяву щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям,  як виняток.

За розглядом справи комісією прийнято рішення призначити допомогу у повному розмірі,  з попередженням про необхідність вирішення питання щодо працевлаштування заявника.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 року № 250, сім’ї, в складі якої є непрацюючі працездатні особи,  державна соціальна допомога може бути призначена  органом праці та соціального захисту населення на підставі рішення районної комісії, якщо у малозабезпеченій багатодітній сім’ї виховуються троє або більше дітей віком до 18 років.

Довідково:

Станом на 1 березня 2019 року в управлінні праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації на обліку перебувають 66 сімей, які отримують допомогу, як малозабезпечені сім’ї.

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», малозабезпеченою сім’єю вважається сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї. Розмір  допомоги визначається, як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, але цей розмір не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім’ї.    

Перейти до спискуВерсiя для друку