Головна  →  Новини  →  14 березня 2019

Віталій Кличко подякував добровольцям-захисникам України

Мер Києва Віталій Кличко подякував добровольцям-захисникам України за їх мужність і самовідданість.

«Дякую вам усім, хто поміняв комфортне життя на холодні окопи. Хто, ризикуючи життям, пішов відстоювати свою землю і свободу українського народу. Саме завдяки вам країна вистояла у найскладніші дні на початку російської агресії. Ваш патріотизм, мужність і самовідданість – приклад для всіх українців», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що у червні 2017 року Київрада прирівняла військовослужбовців добровольчих батальйонів до учасників Антитерористичної операції.

Сьогодні пільги отримують майже 27,5 тисяч киян-учасників АТО та членів їх сімей.

За рішенням Київради від 9 жовтня 2014 року також із бюджету столиці для них встановлено низку пільг додатково до гарантованих державою пільг та гарантій.

Зокрема, цього року додатково ще майже 13,5 мільйонів гривень із міського бюджету спрямують на матеріальну допомогу для учасників АТО та членів їх родин.

Фінансуються статті щомісячної матеріальної допомоги дітям; із забезпечення проїзними квитками; з компенсації сплати за комунальні послуги; лікування, реабілітацію, оздоровлення; освітні гарантії.

Столиця також залучає досвід ветеранів АТО в забезпеченні правопорядку та безпеки на вулицях і об’єктах міста.

Наприкінці 2017 року в Києві створили Комунальне підприємство «Муніципальна охорона», завданням якого є забезпечення охорони майна громади столиці. Більшість працівників підприємства – ветерани АТО.

А також ветеранським рухом Києва створене громадське формування «Муніципальна варта». Це дає можливість залучати ветеранів, активних киян до забезпечення, разом із Національною поліцією, публічного порядку в місті.

 
 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку