Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Про подання податкової звітності в електронному вигляді та отримання ЕЦП під час Інтернет-конференції в ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Опубліковано 01 жовтня 2013 року о 08:51

Днями в ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбулася Інтернет-конференція. Он-лайн зустріч проводилась на тему: «Подання податкової звітності в електронному вигляді. Отримання ЕЦП».

Під час прямого спілкування відповіді на запитання надавала начальник управління ІТ та обліку платників ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Леся Яцута.

 1. Який строк дії посилених сертифікатів відкритих ключів, виданих АЦСК ІДД?

Відповідь: Строк дії посиленого сертифікату відкритих ключів становить один рік з моменту його формування.

 2.  Чи можна змінити назву особистого ключа або сертифіката?

Відповідь: Особистий ключ електронного цифрового підпису має жорстко визначену назву – «Key-6.dat», яка зміні не підлягає. Зміна назви особистого ключа призведе до неможливості його використання.

Назва сертифіката може бути змінена за бажанням клієнта, за виключенням розширення файлу – «*.cer».

 3. Змінились посадові особи на підприємстві чи необхідно замінити ключі діючим посадовим особам?

Відповідь: Якщо у платника податків виникають зміни облікових даних, тобто змінюється керівництво (директор, головний бухгалтер або особа, уповноважена вести бухгалтерський облік), то у строк до моменту подання наступної електронної звітності потрібно отримати нові посилені сертифікати відкритих ключів на посадових осіб платника, які мають право підпису документів, та переукласти договір «Про визнання електронних документів».

Якщо договір «Про визнання електронних документів» укладається в електронній формі, то посилений сертифікат платника податків та його посадових осіб імпортуються в базу сертифікатів разом з договором. Тому для імпортування в базу сертифікатів нового зазначений договір необхідно переукласти.

 4. Як можна переглянути реєстраційний номер посиленого сертифіката ключа ЕЦП, отриманого в АЦСК ІДД?

Відповідь: Для перегляду реєстраційного номеру посиленого сертифіката відкритого ключа електронного цифрового підпису (далі – посилений сертифікат), отриманого від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі – АЦСК ІДД), його необхідно завантажити на комп’ютер. Після чого, відкривши файл посиленого сертифіката на вкладці «Зміст» знайти поле «Серійний номер», у якому і міститься реєстраційний номер посиленого сертифіката.

Також, переглянути реєстраційний номер посиленого сертифіката можна за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК – 1». Інсталяційний файл та настанову користувача «ІІТ Користувач ЦСК – 1» можна завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД за посиланням http://acskidd.gov.ua у розділі «Програмне забезпечення» у вкладці «Інше».

 5. За допомогою якого програмного забезпечення платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису в АЦСК ІДД, можуть подавати звітність в електронному вигляді?

Відповідь: Платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі – АЦСК ІДД), можуть подавати звітність в електронному вигляді за допомогою безкоштовних електронних сервісів, перелік яких наведено на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД за посиланням http://acskidd.gov.ua у розділі «Програмне забезпечення».

Подання звітності в електронному вигляді до Міністерства доходів і зборів України, Пенсійного фонду України та органів державної статистики України здійснюється за допомогою безкоштовного електронного сервісу «iFinZvit».

Для подання звітності в електронному вигляді до Міністерства доходів і зборів України також можна використовувати безкоштовний сервіс «Звіт Оператор».

ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux