КМДА Київська міська державна адміністрація


5 лютого 2019

5 нових сучасних скверів та оновлених бульварів у 2019 році планують відкрити на Печерську

5 нових сучасних скверів та оновлених бульварів у 2019 році планують відкрити на Печерську

5 лютого 2019 року голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук провів робочу нараду з директором комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Ігорем Білим щодо створення в 2019 році скверів на території Печерського району міста Києва. Фотозвіт

«Сподіваюсь, що облаштування шести новітніх скверів стане улюбленими місцями відпочинку для мешканців Печерського району», - зазначив Сергій Мартинчук.

Згідно ескізних проектів, у скверах планується облаштування нових зон для відпочинку з використанням сучасного тротуарного покриття, системою полива, освітленням, встановлення лав, влаштуванням квіткового оформлення з багаторічних та злакових культур та використання національної символіки.

Площа оновлення земельних зон становитиме близько 10 га.

Нові сквери планується облаштувати за наступними адресами:

- «Латвійський сквер» між вул. М. Омеляновича-Павленка та Бутишевим провулком, з використанням національної символіки Латвійської Республіки.

- «Сквер Китайської Народної Республіки» на вул. М. Омеляновича-Павленка, біля будівлі Печерської райдержадміністрації з використанням національних символів КНР.

- Липському бульварі в якому буде встановлено скульптура «Молитва за Україну» від скульптора Ігоря Гречаника.

- Бульварі Лесі Українки.

- Бульварі Дружби Народів.

Облаштування зелених зон буде проведено за бюджетні та позабюджетні кошти.

Створення сучасних зон відпочинку сприятиме підвищенню привабливості центрального району столиці, розвитку зелених зон та культурного розвитку мешканців та гостей столиці.

Нагадаємо:

У 2019 році голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук разом з громадськістю відкрив оновлений сквер біля станції метро «Кловська», де встановили сучасні лави та урни для сміття, а також виконано озеленення території, зокрема, висаджено декоративні рослини, дерева, злакові трави.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.