КМДА Київська міська державна адміністрація


9 листопада 2018

Сергій Мартинчук провів громадський звіт про підсумки діяльності райдержадміністрації за І півріччя 2018 року

Сергій Мартинчук провів громадський звіт про підсумки діяльності райдержадміністрації за І півріччя 2018 року

9 листопада 2018 року голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук, провів публічний звіт з офіційним виступом про підсумки діяльності райдержадміністрації за І півріччя 2018 рокуФотозвіт

Публічний звіт голови Печерської РДА переглянути презентацію >>>

 

Громадський звіт

голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Мартинчука Сергія Олександровича

про підсумки роботи райдержадміністрації за І півріччя 2018 року

 

Доброго дня, шановні колеги, громадо та депутати! До вашої уваги хочу представити звіт про підсумки роботи Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за І півріччя 2018 року з урахуванням нових досягнень та втілених успішних проектів на сьогоднішній день.

1. Рішенням сесії Київської міської ради від 21 грудня 2017 року №1043/4050 «Про бюджет міста Києва на 2018 рік» зведений бюджет Печерського району в складі бюджету міста Києва затверджений в сумі 745,6 млн грн, в тому числі видатки загального фонду 667,9 млн грн та видатки спеціального фонду 77,7 млн грн.

Виконання видаткової частини загального фонду по головному розпоряднику коштів «Печерська районна в місті Києві державна адміністрація» за І півріччя 2018 року склало 322,0 млн грн або 83,9% до уточненого плану першого півріччя.

Із загальної виділеної суми спрямовано по галузях:

  • Освіта – 251,1 млн грн.
  • Державне управління – 31,8 млн грн.
  • Житлово-комунальне господарство – 17,9 млн грн.
  • Соціальний захист та соціальне забезпечення – 8,3 млн грн.
  • Культура і мистецтво – 6,7 млн грн.
  • Молодіжна політика – 3,4 млн грн.
  • Фізична культура і спорт – 3,0 млн грн.     

На оплату за спожиті енергоносії було спрямовано 27,0 млн грн. На  оплату  харчування  по  галузі  «Освіта»  спрямовано 6,8 млн грн, в тому числі для забезпечення безкоштовного та пільгового харчування в загальноосвітніх навчальних закладах.

По галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» забезпечувалось харчування у відділенні для дітей з ДЦП на суму 18,9 тис. грн.

Видатки на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» склали 1,1 млн грн.

Загалом,  на  фінансування   захищених   статей   виділено   293,4 млн грн, або 91,1% від загальної суми проведених видатків.

На проведення благоустрою в районі, що проводить комунальне підприємство  по  утриманню  зелених  насаджень,  використано  17,9 млн грн.

Видатки спеціального фонду (бюджет розвитку), в частині придбання обладнання довгострокового користування, затверджені на  2018  рік в  сумі  7,8  млн  грн,  профінансовано   видатків  у  сумі  0,5 млн грн.

По галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» для забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов, за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання)  житла  передбачені  видатки  спеціального фонду у сумі  5 млн 771 тис грн.

Зазначені кошти вже направлені на спеціальні рахунки заявників.

Відтак, грошова компенсація для придбання житла призначена:

 - 2 інвалідам війни ІІ групи, учасникам АТО, з числа вимушено переміщених осіб на суму – 3 млн 228 тис грн;

 - учаснику  бойових  дій,  вимушено  переміщеній    особі  на  суму  –  1 млн 115 тис грн;

 - члену сім’ї загиблого військовослужбовця, який загинув (помер) чи пропав безвісті під час проходження військової служби.

 Відповідно до пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» призначена компенсація на суму – 1 млн 427 тис грн.

Окрім того, на черговому засіданні комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів про виплату грошової компенсації прийнято рішення здійснити виплату грошової компенсації у розмірі 1 млн 656 тис грн одному заявнику, який має статус учасника бойових дій на території інших держав та другому заявнику, учаснику антитерористичної операції, інваліда війни II групи, вимушено перемішеній особі 1 млн 656 тис грн.

За оперативними даними протягом звітного періоду виконувались роботи із капітального ремонту по галузям: освіта та житлово-комунальне господарство. Були проведені ремонтні роботи на 74 об’єктах на загальну суму 21 млн 643 тис грн, з них:

 - по галузі житлово-комунального господарства – 48 об’єктів, а саме: заміна вікон у під’їздах житлових будинків, капітальний ремонт покрівель, капітальний ремонт сходових клітин;

- по галузі освіти – 26 об’єктів, зокрема: капітальний ремонт тіньових навісів та ігрових майданчиків дошкільних закладів, влаштування пандусів у загальноосвітніх закладах, капітальний ремонт тіньових навісів, ігрових та спортивних майданчиків у загальноосвітніх закладах району, а також громадський проект №308 «Спортивний комплекс у спеціалізованій школі № 47 ім. Антона Макаренка».

Окрім зазначених робіт з капітального ремонту, за програмою економічного та соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки виконані роботи з двох етапів проектування для реконструкції з прибудовою дошкільного навчального закладу № 325 на бульварі Дружи народів, 7-А.

2. На території Печерського району функціонує 64 заклади освіти, з них: 31 заклад дошкільної освіти (26 закладів комунальної форми власності, 5 – приватної форми власності) та 29 закладів загальної середньої освіти, серед яких 25 – комунальної форми власності та 4 – приватної . Також в районі функціонує 4 заклади позашкільної освіти.

У 2018-2019 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах комунальної форми власності розпочали навчання 14 325 учнів, приватної форми власності 870 учнів,в дошкільних навчальних закладах 2 659 дітей.

Кількість місць у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності за проектною потужністю складає 2 525 місць, за розрахунковою потужністю 2 269 місць.

Станом на 1 вересня в закладах дошкільної освіти району навчаються 2 659 дітей, що складає на 100 місць – 117 дітей.

В дошкільних навчальних закладах функціонує 28 груп компенсуючого типу, в яких виховується 458 дітей, що складає 17% від загальної кількості. Це групи для дітей з вадами мови, зору, із скаліотичною осанкою та дітей з позитивною туберкуліновою пробою.

У Печерському районі, як і загалом по місту Києву, існує потреба у дошкільних навчальних закладах. Відтак, у цьому році, після проведених капітальних робіт, відновлено роботу дошкільного навчального закладу № 48 на 2 групи у кількості 35 дітей.

Відповідно до розпорядження Печерської райдержадміністрації, діти із сімей киян, які загинули під час участі в Революції Гідності та діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування отримують безкоштовне харчування.

У закладах освіти Печерського району створені громадські комісії у складі представників трудового колективу та батьків, які контролюють якість харчування дітей і терміни реалізації продукції.

Пріоритетним напрямком розвитку загальноосвітньої профільної освіти є надбання базового рівня знань, умінь та якостей, що в подальшому надасть конкурентоздатність у навчанні і професійній діяльності учнів та осмисленого вибору професії.Загалом, профільним навчанням протягом 2017-2018 навчального року було охоплено 1372 учня, що становило 100% старшокласників  району.

З метою формування професійних намірів учнів та побудови професійної кар’єри загальноосвітніми закладами району укладено 123 угоди про співпрацю з вищими навчальними закладами, коледжами та іншими науковими установами.

Протягом навчального року у багаточисленних шкільних предметних олімпіадах взяли участь 16 984 учня, учасниками районних учнівських олімпіад стали 4 853 учні.

За підсумками навчального року в Печерському районі отримали свідоцтва про базову освіту 1 342 учня, з відзнакою – 125.

Атестати   про   повну   загальну   середню   освіту   отримали  1 053 випускника, атестат особливого зразка – 116 учнів. Золоті медалі отримали 75 випускників, Срібні – 41 учень. Варто підкреслити, що протягом останніх років ці показники стабільно високі.

Для участі у проходженні зовнішнього незалежного оцінювання -2018 було зареєстровано 1 053 випускника закладів освіти.

У сфері загальної середньої освіти з метою реалізації реформи «Нова українська школа» у Печерському районі за рахунок бюджету передбачені кошти у сумі 9 млн 059 тис грн, за рахунок місцевого бюджету – у сумі 6 млн 328 тис грн та кошти державної субвенції –     2 млн 731 тис. грн, що в середньому розрахунку складає 5 959 грн на 1 першокласника.

Відтак, у 2017-2018 навчальному році у 22 закладах освіти комунальної форми власності створено 57 класів нового освітнього простору «Нова українська школа».

До  початку навчального року освітні заклади були забезпечені дидактичним матеріалом, канцелярським приладдям, сучасними меблями, інформаційним та комп’ютерним обладнанням, також був виконаний поточний ремонт класних кімнат.

3. У підпорядкуванні Печерської районної в місті Києві державної адміністрації знаходяться три лікувально-профілактичні заклади:

- Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги», в якому налічується 11 амбулаторій.

- Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр».

- Госпіталь для інвалідів війни «Печерський».

Протягом І півріччя 2018 року від оренди приміщень для надання платних медичних послуг населенню, отримано коштів у сумі 1 млн 218 тисгрн.

З метою забезпечення доступності та підвищення якості надання медичних послуг, відповідно до реформування медичної галузі, в районі триває впровадження інформаційно-аналітичної системи «Електронна медицина».

Відтак, з 1 квітня 2018 року серед населення району розпочато кампанію щодо підписання декларацій з лікарями первинного рівня Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Печерського району.

Протягом трьох місяців було підписано 27 261 декларацію з пацієнтом, що становить 19,6% від загальної кількості населення району. Станом на 31 жовтня показник збільшився та становить 29%, загалом підписано декларацій з пацієнтами – 40 452.

На виконання програми «Доступні ліки» лікарями Печерського району за 6 місяців було виписано понад 16 тисяч рецептів для 11 698 осіб на загальну суму 1 млн 297 тис грн.

Для флюорографічних обстежень населення Печерського району Консультативно-діагностичний центр укомплектовано двома флюорографами, які здійснюють цифрову обробку зображення.

На амбулаторне лікування пільгових верств населення та видачі медикаментів передбачено 1 млн 478 тис грн.

Згідно з реалізацією проекту «Лікар у Вашому домі» Комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Печерського району м. Києва організовано роботу двох медпунктів із змінними локаціями для проведення експрес-діагностування та виявлення початкових захворювань на цукровий діабет, хвороби системи кровообігу та  ВІЛ-інфекції. Всього було проведено обстежень 1 835 особам.

Також на базі Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» до Всесвітнього дня боротьби із захворювання на рак, фахівцями медичного закладу проведено безкоштовні ультразвукові дослідження та консультативні заходи.

На базі зубопротезного відділення Консультативно-діагностичного центру протягом звітного періоду виконано безкоштовне зубопротезування 79 особам, які мають відповідні пільги.

4. Ще одним із пріоритетних напрямів діяльності райдержадміністрації є покращення стану благоустрою території всього району. Оскільки, в історичному центрі Києва зосереджені важливі об’єкти національного та культурного значення, зокрема, центральні органи державної влади, іноземні дипломатичні представництва та інші стратегічні для України об’єкти.

Так, за І півріччя 2018 року фахівцями відділу контролю за благоустроєм було складено 401 протокол про адміністративні правопорушення та вручено 1 796 приписів за неналежний санітарно-технічний стан території, незаконне розміщення тимчасових споруд, несанкціоновану торгівлю та інші порушення.

Крім того, з метою формування екологічної культури серед населення та утримання території району в належному санітарному стані було проведено 3 масштабних толоки. Заходи з прибирання засмічених зелених зон, а також озеленення місць громадського відпочинку проводились за участю високопосадових осіб, військовослужбовців Національної гвардії України, співробітників Національної поліції Печерського району, депутатів, представників органів самоорганізації населення Печерського району та інститутів громадського суспільства.

Не залишається осторонь і протидія розміщенню несанкціонованих місць стихійної торгівлі на території Печерського району. Протягом І півріччя 2018 року спільними зусиллями спеціалістів відділу контролю за благоустроєм та співробітників поліції вживались заходи з боротьби із незаконною торгівлею, а саме було проведено 29 рейдових перевірок з вилученням товару та складанням на правопорушників адміністративних протоколів у кількості – 202 протоколи.

На жаль, проблема зі стихійною торгівлею не вирішена не лише у Печерському районі, а й по всьому місту Києву. Ми докладаємо усіх зусиль, щоб у майбутньому припинилась торгівля з рук, в першу чергу біля станцій метрополітену.

5. У Печерському районі нараховується 904 багатоповерхових житлових будинки, з них 673 будинки знаходяться в оперативному управлінні райдержадміністрації та 231 будинок – інші форм власності.

На виконання Комплексної цільової програми з підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016-2020 роки Печерською райдержадміністрацією постійно ведеться робота з інформування та роз’яснення населення про переваги у створенні в будинках ОСББ. Для цього організовуються регулярні зустрічі із співвласниками багатоквартирних будинків, семінари-навчання, консультації тощо.

Із дня вступу в дію Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», з 2001 року в Печерському районі створено 183 ОСББ в 191 житловому багатоквартирному будинку різних форм власності, в тому числі у першому півріччі 2018 року створено 11 ОСББ.

Також, проводиться постійна робота для поширення інформації серед населення району про програму співфінансування (70/30) із енергоефективності, суть якої полягає в тому, що співвласники житлового будинку сплачують 30% вартості робіт, а 70 % оплачується з бюджету міста Києва. Так, в першому півріччі 2018 року у цій програмі взяли участь 7 ОСББ/ЖБК від Печерського району.

Комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м. Києва» виконуються роботи по впровадженню енергозберігаючих технологій у системах освітлення під’їздів житлових будинків комунальної власності району.

На даний час виконано переобладнання звичайних світильників на світильники з LED стрічками в місцях загального користування 19-ти житлових будинків, де встановлено загалом 277 плафонів.

Відповідно до адресного переліку об’єктів з реконструкції та модернізації ліфтів у житлових будинках міста Києва виконано заміну  ліфтів  у  4  житлових  будинках,  а  саме  на   вулицях:     Панаса Мирного, 11;  Менделєєва, 12; Михайла Бойчука, 34-А та Еспланадній, 2.

За перше півріччя 2018 року на прибудинковій території житлових будинків комунальної форми власності влаштовано 1 сучасний спортивний майданчик (воркаут).

З метою безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в 3 житлових будинках облаштовано 3 пандуси. Також, згідно програми капітального ремонту у закладах освіти Печерського району влаштовано 15 пандусів.

6. З початком опалювального сезону в Печерському районі згідно з графіком було підготовлено 904 житлових будинки всіх форм власності, а також 54 заклади освіти, 17 закладів медицини, 29 закладів культури та 2 територіальних центри соціального обслуговування.

Відповідно до заходів з підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, працівниками житлово-експлуатаційних дільниць були виконані роботи, а саме: перевірені та підготовлені внутрішньобудинкові системи опалення, холодного та гарячого водопостачання, каналізації та електросистеми у 673 будинках.

Також, виконано роботи у 58-ми житлових будинках з відновлення сходових клітин та перевірено герметизацію інженерних вводів у 673 будинках. Відремонтовано 17 електрощитових та замінено понад 500 метрів внутрішноьобудинкових електромеж.

У зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, працівниками комунальних служб району постійно ведеться роз’яснювальна робота серед мешканців, а саме: на дошках оголошень біля житлових будинків та в приміщеннях ЖЕДів й Центру обслуговування споживачів розміщені інформаційні роз’яснення. Окрім цього, постійно проводиться інформаційно-консультаційна робота щодо можливості оформлення субсидій на сплату житлово-комунальних послуг.

7. З метою ефективного використання майна територіальної громади та виконання економічних показників відділом з питань майна комунальної власності та підприємствами-балансоутримувачами формуються відповідні переліки комунального майна, які можуть бути передані в оренду.

Зазначені переліки об’єктів висвітлюються на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації та на сайті Печерської районної в місті Києві державної адміністрації.

Загалом, райдержадміністрацією за звітний період укладено 412 договорів оренди з 309-ма орендарями.

За орендоване майно комунальної власності територіальної громади міста Києва (без ПДВ, переплат та податку на землю):

 - нараховано орендної плати – 12 млн 254 тис грн;

 - отримано орендної плати – 12 млн 373 тис грн;

 - сума заборгованості – 3 млн 607 тис грн.

В порівнянні до аналогічного періоду попереднього року, надходження  за  оренду  комунального  майна  збільшилось  на         4 млн 467 тис грн.

Співвідношення суми заборгованості станом на 1 липня 2018 до початку поточного року становить 98,48%, тобто показник покращився в порівнянні до початку року на 1,52 %.

При Печерській райдержадміністрації діє постійна комісія, яка щомісяця розглядає питання щодо погашення заборгованості з орендної плати та здійснює контроль за виконанням договорів про передачу в оренду майна.

Так, протягом І півріччя 2018 року здійснювалась претензійна та позовна робота з орендарями-боржниками. Всього подано 13 позовів до суду про стягнення заборгованості, виселення та розірвання договорів на суму понад 245 тис грн.

Такождо орендарів – боржників направлено 80 приписів-претензій на загальну суму 1 млн 202 тис грн.

Відтак, органами державної виконавчої служби в примусовому порядку стягнуто 184 тис грн заборгованості з орендної плати.

Також Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією подано до суду 17 позовних заяв про витребування майна з чужого володіння та 14 заяв про забезпечення позову, в яких йшлося про заборону відчуження та накладання арешту на нерухоме майно.

З метою захисту майнових інтересів територіальної громади міста Києва, недопущенням втрати приміщень комунальної форми власності, Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією забезпечено проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. За звітний період зареєстровано право власності на 193 об’єкти нерухомості із 736.

8. На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації перебуває 7 435 одержувачів державної соціальної допомоги та компенсацій, передбачених чинним законодавством України.

На обліку в управлінні перебуває:

- 984 учасника антитерористичної операції;

- 2 263 особи, які є членами сімей учасників АТО;

- 8 сімей загиблих під час участі в АТО;

- 25 осіб, які поранені в ході проведення АТО.

Протягом І півріччя 2018 року 251-му учаснику антитерористичної операції та членам їх сімей призначено щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Також 6 учасників АТО за направленням управління пройшли професійне навчання.

Окрім цього, видано 84 путівки для оздоровлення дітей учасників антитерористичної операції віком до 7 років у супроводі матері, батька або особи, яка замінює батьків.

За звітний період видано 139 путівок на санаторно-курортне лікування пільговим категоріям населення.

Відповідно до міської цільової програми «Турбота. На зустріч киянам» протягом І півріччя 2018 року було призначено одноразову матеріальну допомогу 241 малозабезпеченій особі, які опинились в складних життєвих обставинах, на загальну суму 348 000 грн.

Також, призначено одноразову грошову допомогу 31 особі, які постраждали під час участі в масових акціях громадського протесту Революції Гідності.

Житловою субсидією в Печерському районі користуються 4 980 домогосподарств.

У Печерському районі ведеться постійна робота щодо захисту внутрішньо переміщених осіб. Так, до Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, до реєстру внесено 10 816 осіб, в тому числі 2 211 дітей.

Протягом звітного періоду призначено або поновлено соціальні виплати 1 796 внутрішньо переміщеним особам.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року №1045 «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» було профінансовано виплату стипендій 872 студентам на загальну суму 8 млн 647 тис грн.

Протягом двох років на території Печерського району функціонує пункт гуманітарної допомоги та збору речей для малозабезпечених верств населення та переселенців.

«Банк одягу» працює на базі Територіального центру соціального обслуговування Печерського району за сприяння Благодійного фонду «Агапіт», де малозабезпечені мешканці мають змогу отримати безкоштовно одяг, їжу й навіть інвалідні візки. Послугами «банку» скористались 95 осіб.

Окрім цього, у Печерському районі на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» протягом звітного періоду надавалось безкоштовне гаряче харчування та продуктові набори малозабезпеченим одиноким печерянам.

Загальна сума, що була передбачена кошторисом для забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням на 2018 рік, складала 312 000грн.Гарячими обідами за звітний період вдалось забезпечити 72 малозабезпечені особи похилого віку та 8 дітей відділення ДЦП.

 Продуктові набори отримали 57 малозабезпечених одиноких громадян.

9. Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією здійснюється облік громадян, які потребують покращення житлових умов.

Станом на 1 липня 2018 року на квартирному обліку при райдержадміністрації перебувало 2507 родин. Одночасно в організаціях, установах та підприємствах – 1952 родини.

За І півріччя Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією, надано жилі приміщення 8 родинам, які перебували на квартирному обліку за місцем проживання у Печерському районі.

Крім того, за звітний період проведено 13 засідань громадської комісії з житлових питань, під час яких були розглянуті заяви громадян та клопотання про взяття на квартирний облік, внесення змін до облікових справ та заяви на видачу ордерів на кімнати у гуртожитках.

За прийнятими рішеннями на засіданнях громадської комісії з житлових питань підготовлено 83 розпорядження про надання службової житлової площі працівникам підприємств, установ і організацій та видано 83 ордери.

Також видано 14 ордерів мешканцям гуртожитків, що розташовані у Печерському районі та передані на баланс територіальної громади міста Києва.

Хочу відзначити, що станом на 1 липня 2018 року Печерській райдержадміністрації передано 28 квартир в новобудовах для черговиків квартирного обліку, які будуть розподілені після присвоєння поштових адрес.

10. З метою запобігання злочинів та інших правопорушень райдержадміністрація співпрацює з уповноваженими правоохоронними органами, військовими підрозділами та громадськими формуваннями.

Для   забезпечення  ефективного  правопорядку,  протягом  2017-2018 років діє «Меморандум спільних дій Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Печерського районного в місті Києві військового комісаріату та Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві на 2017-2018 роки».

Також, у лютому 2018 року був підписаний та вступив в дію Меморандум з Національною поліцією та Муніципальною вартою про партнерство і співпрацю з Печерською райдержадміністрацію.

11. Важливою функцією державного регулювання є захист природного середовища та контроль стану довкілля. Нагадаємо, що на території Печерського району розміщено 2 стаціонарні пости заміру стану атмосферного повітря, які оперативно передають інформацію до центральної геофізичної обсерваторії для здійснення моніторингу показників по місту Києву.

Частка викидів від стаціонарних джерел по Печерському району, відповідно до державної статистичної звітності, становить 0,05% від загальноміських, що є в декілька разів нижча ніж по місту.

У зимовий період, для обробки посипковими матеріалами пішохідних доріжок у паркових зонах Печерського району, вже четвертий рік поспіль використовується реагент «Бішофіт», який не завдає шкоди довкіллю.  На період  2017-2018 років було закуплено  7 т бішофіту.

Для забезпечення мешканців якісною питною водою на Печерську діють 8 бюветних комплексів артезіанського водопостачання. Профілактичні роботи та контроль за якістю питної артезіанської води здійснює Комунальне підприємство «Київводфонд».

Навесні 2018 року, мобільні бригади КП «Плесо» та структурні підрозділи Печерської райдержадміністрації виконували роботи з благоустрою та розчищенню берегів річки Либідь.  Підприємством продовжено роботу з винесення прибережних захисних смуг в натуру.

Фахівцями Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та Державної екологічної інспекції у м. Києві  навесні 2018 року здійснено рейдові перевірки в рамках операції «Первоцвіт-2018».

За виявленими фактами порушень складено 6 адміністративних протоколів, які були направлені в суди для притягнення винних осіб до відповідальності.

Також в теплу пору року, для зменшення випарів шкідливих речовин від гарячого асфальтобетону в повітря, працівниками Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Печерського району» систематично здійснювався полив автошляхів.

Загалом, варто зауважити, що Печерський район й надалі відноситься до найбільш екологічно безпечних районів столиці.

12. Для забезпечення населення районну сільськогосподарською та плодоовочевою продукцією від виробника, протягом І півріччя 2018 року спільно з КП «Київська спадщина» у Печерському районі було проведено 41 сільськогосподарську та 97 сезонних ярмарок.

Також на численні побажання мешканців, Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією було запроваджено додаткове проведення ярмаркових заходів на вул. Московській 31/33.

Зазначимо, що реалізація сільськогосподарської продукції здійснюється з дотриманням усіх норм та стандартів торгівлі виробниками Київської області та представниками інших регіонів України, які повністю задовольняють потребу населення у придбанні плодоовочевої продукції, м’яса, риби, молочних товарів та інших продуктів харчування за конкурентними цінами.

13. На території Печерського району розташовано близько 766 пам’яток історії, архітектури, культури і мистецтва, археології, садово-паркового та монументального мистецтва.

Крім того, працює 64 колективи різновідомчих закладів культури і мистецтв, в тому числі: 17 бібліотек, 15 музеїв, 3 художні галереї, 6 театрів, 3 кінотеатри, 4 концертно-мистецьких установи та 9 закладів культури (палаци, центри тощо).

Загалом, Печерською райдержадміністрацією було організовано та проведено 471 культурно-мистецький захід.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України на площі перед будівлею Печерської райдержадміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

До 27-ї річниці Незалежності України проведено фестиваль «Багатонаціональна, дружня та єдина Україна» з ярмаркою майстрів прикладного мистецтва, виставкою автомобілів та різноманітними соціальними локаціями. Крім того, був встановлений черговий рекорд України в категорії «Масові заходи» - найбільша кількість малюнків на тему Незалежності України та ще багато чого іншого.

Печерська районна у місті Києві державна адміністрація приділяє особливу увагу благодійності та гуманітарній допомозі.

Загалом за І півріччя 2018 року було зібрано та передано 21 тонну гуманітарного вантажу для жителів Чернігівщини, які постраждали внаслідок надзвичайної події.

Для забезпечення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, відповідно до Указу президента України від 13 жовтня 2015 року №580/2015, протягом двох днів, діти з смт Комишувата Луганської області перебували в столиці України з ознайомчою екскурсією.

Також відбулась службова поїздка в зону АТО до міста Попасна Луганської області. Під час візиту, військовослужбовців нагороджено Подяками за сумлінне виконання військових обов’язків та з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Крім того, військовим були передані подарунки від Київського міського голови Віталія Кличка.

В рамках реалізації соціального проекту Школа Супергероїв, який започатковано громадською організацією Small Heart with Art, за сприяння райдержадміністрації на території Національної дитячої клініки Охматдит встановлено 4 світлофори для навчання правилам дорожнього руху дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні.

Варто зазначити, що за сприяння Печерської районної в місті Києві державної адміністрації систематично впроваджуються суспільно важливі проекти, зокрема, здійснюється тісна міжнародна співпраця.

Так, в рамках підписаного Меморандуму про співробітництво з Посольством Китайської Народної Республіки в Україні, було передано закладам освіти Печерського району 15 інтерактивних дошок та проекторів для навчально-виховного процесу, а також обговорюється проект з облаштування скверу з використанням національних символів КНР.

Також для подальшої реалізації соціальних проектів проведено численні робочі зустрічі з іноземними делегаціями, зокрема, з китайською, німецькою, латвійською, японською та іншими дипломатами.

За результатами переговорів з радником із зовнішньої торгівлі району Чаоян, м. Пекін – Ма Шуан були обговорені умови міжнародного співробітництва між Китайською Народною Республікою та  райдержадміністрацією, зокрема, розглядалися шляхи розвитку в культурній, фінансовій, торгово-економічній, житлово-комунальній, медичній та інших сферах.

Делегація Китайської Народної Республіки відвідала Київський Національний університет технологій та дизайну для обговорення програми академічного обміну.

Окрім того, в рамках двохсторонніх домовленостей про співпрацю з центральним районом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф    (м. Берлін) в Печерській районній в місті Києві державній адміністрації було проведено робочу зустріч з бургомістром округу паном Рейнхардом Науманом, під час якої розглядалися умови розробки спільної програми на 2020-2030 роки стосовно сучасного механізму захисту прав людини за міжнародними стандартами.

Протягом чотириденного візиту до України, представники Німеччини провели зустріч з громадськими організаціями та представниками інститутів громадянського суспільства.    

Сторони переговорів аналізували різноманітні шляхи щодо подолання проявів насильства у суспільстві в інтересах національної або громадської безпеки.

Окрім того, делегація з Німеччини зустрілась з лідерами учнівського самоврядування Печерського району та відвідала спеціалізовану школу №181 для ознайомлення з освітньою програмою в Україні.

За результатами цього візиту були визначені перспективи співробітництва з навчальними закладами Німеччини.

Для налагодження українсько-арабських ділових відносин був підписаний Меморандум про співпрацю з президентом Українсько-Арабської Ділової Ради Шейхом Емадом Абу Альрубом, який визначає умови двохстороннього співробітництва в соціальній та інвестиційній сфері.

Також підписаний Меморандум про партнерство з Громадською Організацією «Рада національних спільнот України», в рамках якого, заплановано втілити проект зі створення Центру культур національних спільнот та вже реалізовано спільний захід до Дня захисника України - в культурному центрі «Кінотеатр Київ» відбувся одноденний показ художнього фільму «Кіборги» за участю режисера кінострічки – Ахтема Сеїтаблаєва.

Для соціального супроводу людей з особливими потребами, які потребують загальної та різносторонньої інтеграції у суспільство підписано Меморандум з громадською в місті Києві державною організацією «Всеукраїнське об’єднання «Активне довголіття» та з благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Сприяння розвитку медицини» для надання якісного реабілітаційного обладнання, фізичної та соціальної реабілітації громадянам з особливими потребами.

Для реалізації спільних соціальних проектів, підписаний Меморандум про партнерські відносини з громадською організацією «ЛІРОС» Ліга інвалідів – реабілітаційно-оздоровча спілка.

Також варто зазначити, що в рамках співпраці з Посольством Латвійської Республіки в Україні, в Печерському районі столиці втілюватимуться урбаністичні ініціативи, зокрема, найближчим часом буде облаштовано Латвійський сквер.

Ще однією, не менш важливою подією для Печерського району у 2018 році стане реалізація проекту зі створення Центру ветеранського руху, організація функціонуватиме з власним централізованим самоврядуванням.

Окрім того, в Печерському районі будуть встановлені пам’ятні дошки та меморіал загиблим печерянам – воїнам АТО.

З метою пропагування здорового способу життя та суспільних цінностей, за ініціативи райдержадміністрації в Печерському районі систематично проводяться масові спортивні заходи.

Відтак, на початку 2018 року Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією був започаткований щорічний чемпіонат з футзалу «Ліга Печерська» серед державних та силових структур, що розташовані на території району.

В рамках XXI Спартакіади «Здоров’я» відбулась спортивна гра з міні-футболу серед професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Печерського району. 

Крім того, за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Управління державної охорони України та Печерської районної в місті Києві державної адміністрації на спортивному манежі ЦСКА Збройних Сил України відбувся Чемпіонат України серед школярів з рукопашного бою.

З березня 2018 року в центрі надання адміністративних послуг розпочато прийом документів з питань надання державної допомоги при народженні дитини.

Також у центрі надання адміністративних послуг розпочав надання експрес послуги з реєстрації місця проживання дітей, що не досягли 14-річного віку менше ніж за 15 хвилин.

У липні 2018 року створено управління (центр) надання адміністративних послуг Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, як самостійну юридичну особу.

З жовтня 2018 року для забезпечення комфортних умов якісного обслуговування населення в управлінні (центрі) надання адміністративних послуг райдержадміністрації постійно впроваджуються нові технології, зокрема, в раках підписаного Меморандуму про співпрацю з ТОВ «ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ЛЮДЕЙ» впроваджено новий сервіс для нечуючих.

6 листопада 2018 року в ЦНАПі Печерської райдержадміністрації спільно з акредитованим центром сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту Державної фіскальної служби України впроваджено новий сервіс по отриманню електронного цифрового підпису для юридичних та фізичних осіб.

Підсумовуючи звіт, хочу відмітити, що Печерська районна в місті Києві державна адміністрація для діалогу в реалізації будь-яких інноваційних та соціально спрямованих проектів.

Дякую за увагу! Готовий відповісти на ваші запитання!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.