КМДА Київська міська державна адміністрація


15 лютого 2017

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні учасники бойових дій, воїни інтернаціоналісти!

Сьогодні, 15 лютого, країна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що був встановлений відповідно до Указу Президента України у 2004 році. Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами і довга війна, під час якої, виконання військового обов’язку стало подвигом.

Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

З глибокою шаною звертаюся до всіх синів і дочок України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави. Захоплююся кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь різні країни світу з миротворчою місією, не посоромивши честі та гідності нашої Держави.

Бажаю усім військовослужбовцям та їх сім’ям міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.