Головна  →  Новини  →  18 січня 2017

Триває голосування за проекти громадського бюджету

Триває голосування за проекти громадського бюджету

З 27 грудня 2016 року триває публічне голосування за проекти, що беруть участь у програмі громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва.

Незважаючи на те, що проект «Громадського бюджету» впроваджується у місті вперше, кияни активно взяли у ньому участь. До електронної системи «Громадський проект» по Печерському району внесено 27 проектів. Проекти, які відповідають всім вимогам, а їх 10, виставлені на голосування, яке розпочалося вже сьогодні – 27 грудня 2016 року і триватиме по 29 січня 2017 року.

Серед проектів поданих громадянами чимало цікавих та неординарних ідей. Вони охоплюють майже всі сфери життєдіяльності, наприклад: «Інтерактивні історико-культурні пам’ятки Печерського району», «Спортивно-розважальний майданчик для дітей та молоді», «Безбар’єрний доступ незрячих до бібліотеки Островського», історичний фестиваль на Печерську «Шляховий камінь 2017» та інші.

Кияни, які проживають у тому чи іншому районі міста, зможуть проголосувати за проект, який, на їх думку, найцікавіший і найпотрібніший для розвитку міста. Ті проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів у рамках суми фінансування громадського бюджету, будуть реалізовані у 2017 році.

Процес голосування відбувається у електронній формі. Голосування може здійснюватися у пунктах супроводу в електронному вигляді через авторизацію голосуючих. Авторизація голосуючих здійснюється в електронній системі за допомогою цифрового підпису, BankID, ID-картки або Картки киянина. За реєстрацію для голосування в електронній системі відповідають працівники пунктів супроводу. Пункт супроводу громадського бюджету м. Києва Печерського району, знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 15 (1 поверх, рецепція Печерського Центру надання адміністративних послуг).

Завдяки платформі «Громадський проект» (https://gb.kievcity.gov.ua/) громадяни можуть взяти участь у електронному голосуванні не виходячи з дому.

Голосувати за проекти можуть громадяни України, яким виповнилось 16 років,  іноземці та особи без громадянства, які мають дозвіл на постійне проживання на території України, що зареєстровані та проживають на території міста Києва або мають довідку про місце роботи, навчання у місті Києві. Одна особа може проголосувати не більше, ніж за п’ять проектів.

Ознайомитися з проектами можна на сайті за посиланням: https://gp.kievcity.gov.ua/projects.

Як проголосувати! З інструкцією для голосування можна ознайомитися за посиланням >>>

Термін оприлюднення проектів-переможців: 30 - 31 січня 2017 року.

Телефони для довідок: 280-24-26, 280-89-51.

Зробіть свій вибір вже зараз! Оберіть найкращий проект для розвитку Печерського району.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку