Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 17 вересня

Опубліковано 17 вересня 2020 року о 14:03

За минулу добу:

захворіла рекордна кількість — 3 584 особи, із них 301 дитина та 147 медпрацівників;

госпіталізовано 534 особи;

60 летальних випадків;

одужало 1 589 осіб.

Загалом за добу здійснено 53 748 тестувань, у тому числі 29 729 досліджень методом ПЛР, а також 24 019 — методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (483, в т.ч. м. Харків - 411), Тернопільській (390 в т.ч. м. Тернопіль - 113), Одеській (325 в т.ч. м. Одеса - 105), Львівській (234), Івано-Франківській (179) областях та у місті Києві (379).

Мінохорони здоров’я оперативно відреагувало на пропозиції мерів міст, які вони озвучили 14 вересня на нараді з очільником МОЗ, щодо внесення змін до постанови про карантинні заходи. Одразу було підготовлено і подано на розгляд уряду відповідний проєкт постанови. Учора цей документ затверджено на засіданні Кабінету Міністрів.

Затверджені урядом зміни карантинних обмежень, зокрема, передбачають, що рішення про заборону роботи освітніх закладів на територіях із “червоним” рівнем епідемічної небезпеки буде прийматися лише спільно державною та регіональною комісіями з питань ТЕБ та НС. У адміністративних одиницях із “помаранчевим”, “жовтим” та “зеленим” рівнями заборонено роботу шкіл у разі, коли на самоізоляцію відправлено понад 50% класів.

Згідно із затвердженими змінами, “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС, якщо рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні перевищує середній показник по країні у понад 5 разів або у разі завантаженості понад 75% ліжок у лікарнях регіону протягом 5 днів поспіль. Обмеження вводяться у всіх сферах одномоментно або поступово залежно від епідситуації.

Учора на засіданні уряду також було ухвалено зміни коригуючих коефіцієнтів до тарифів на медичні послуги щодо діагностики та хіміотерапевтичного лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей та лікування дорослих та дітей із туберкульозом. Таким чином, ці тарифи буде збільшено.

Відповідно до протиепідемічних вимог щодо проведення виборів, особи, у яких діагностовано COVID-19, можуть взяти участь у голосуванні вдома. Для цього потрібно повідомити виборчу комісію до 20:00 останньої перед голосуванням п’ятниці.

Ситуація із заповненністю ліжкового фонду в медзакладах, які надають допомогу хворим на COVID-19, — контрольована. МОЗ постійно збільшує кількість ліжок для прийому пацієнтів. Показник заповненості лікарень різниться за регіонами. Наприклад, в Одеській області завантаженість ліжкового фонду складає більше 60%, у Тернопільській — 53%, у Чернівецькій — більше 50%. Однак, при подальшому зростанні захворюваності може виникнути дефіцит ліжкомісць.

Джерело: МОЗ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux