Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Печеряни створили робочу групу щодо розміщення тимчасових споруд

Опубліковано 05 листопада 2014 року о 08:51
фото

04 листопада у приміщенні райдержадміністрації пройшли громадські слухання щодо внесення змін до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд (ТС) в Печерському районі. Фотозвіт.

У обговоренні взяли участь заступник голови Печерської РДА Анатолій Невмержицький, представники райдержадміністрації і громадських організацій, підприємці та мешканці району.

Під час вступного слова А. Невмержицький окреслив головну мету громадських слухань – вивчення громадської думки та забезпечення прозорості схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві.

За підсумками першого обговорення більшістю голосів було прийнято рішення про створення робочої групи, до якої увійшли представники 21 громадської організації та ОСН Печерського району. Вже 5 листопада заплановано провести першу зустріч представників робочої групи.

Нагадаємо, 5 вересня поточного року головою Печерської райдержадміністрації Сергієм Мартинчуком та відділом контролю за благоустроєм району було запропоновано пропозиції до проекту Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд на території Печерського району.

Всього у Печерському району, із більш ніж 1000 хаотично розміщених МАФів та торгівельних точок, пропонується залишити 97 тимчасових споруд по наступним напрямкам:

-         Преса – 31;
-         Побут – 28;
-         Продукти харчування –18;
-         Сувеніри – 1;
-         Торгівля релігійною продукцією – 4;
-         Туристичні – інформаційні послуги – 5;
-         Прийом вторинної сировини – 2;
-         Шиномонтаж – 3;
-         Змішаний асортимент – 5.

Зазначимо, що Комплексна схема розміщення тимчасових споруд – це текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування ТС, розроблені з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою (текстові та графічні матеріали у паперовому вигляді), у тому числі у вигляді набору геопросторових даних.

Запуск повноцінного функціонування Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд допоможе врегулювати ситуацію із МАФами у Києві. Саме цей інструмент дозволяє враховувати усі без винятку умови та обмеження щодо встановлення тимчасових споруд, визначені нормативними актами.

Публічність і відкритість Комплексної схеми дозволить уникнути зловживань як з боку представників влади, так із боку підприємців. А доступність інформації через мережу Інтернет дозволяє громаді контролювати процес.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux