Головна  →  Новини  →  18 квітня 2024

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з Днем пам’яток історії та культури

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з Днем пам’яток історії та культури

Щоб вкотре нагадати суспільству про різноманіття культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох поколінь нашого народу, про її вразливість та необхідність збереження для нащадків, відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року № 1062/99, щороку, 18 квітня, ми відзначаємо День пам’яток історії та культури.

Печерський район є справжньою скарбницею історичних та культурних надбань як для киян і гостей столиці, так і для іноземних туристів. Саме тут знаходиться величезна кількість неповторних, цікавих об’єктів культурної спадщини ІХ– ХХ століття, яких зараз у переліку понад шість сотень! Ці унікальні надбання, які тисячі років створювалися на території Києва попередніми поколіннями, є невід’ємною складовою спадщини всього людства.

Від щирого серця сьогодні хочу привітати всіх причетних до охорони та збереження пам’яток історії та культури – краєзнавців, дослідників, зберігачів музейних, архівних та інших колекцій нематеріальної культурної спадщини, активну громадськість міста. Ви робите шляхетну та надзвичайно відповідальну справу, дбаючи про збереження та охорону культурної спадщини України!

Зберегти і примножити ці скарби, зробити їх доступними для людей є обов’язком української держави і суспільства.

Зі святом, друзі! Нехай квітне і збагачується наша рідна Україна під переможним мирним небом!

Слава Україні! Героям слава!

Перейти до спискуВерсiя для друку