Головна  →  Новини  →  25 лютого 2020

Мати-героїня: що необхідно знати для отримання почесного звання


Держава, піклуючись про своїх громадян, здійснює підтримку та всіляке сприяння сім’ям в рамках реалізації державної політики у сфері сім'ї. Одним із видів такої підтримки є відзначення жінок, матерів присвоєнням їм почесного звання України «Мати-героїня».

Звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей,  формування високих духовних і моральних якостей.

Почесне звання «Мати-героїня» встановлено в Україні з метою зміцнення інституту сім’ї, відзначення матерів, які забезпечують умови для всебічного розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я і духовного розвитку.

Так, у грудні 2019 року, Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» 847 українським жінкам.

Для отримання державної нагороди України, жінка подає заяву щодо підготовки потрібних документів на порушення клопотання в органи місцевого самоврядування.

До заяви багатодітної матері також додаються документи, з переліком яких можна ознайомитись за посиланням.

За додатковою інформацією звертайтесь до відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї Печерської райдержадміністрації, за адресою: м. Київ, вул. М. Омеляновича-Павленка, 15, каб. 410, тел.: (044) 280 15 80.

Прийомні дні: вівторок – 10.00-12.00, четвер – 14.00 – 17.00.

Перейти до спискуВерсiя для друку