Головна  →  Новини  →  16 листопада 2018

Підопічні Територіального центру відвідали виставку в Музеї сучасного українського мистецтва

16 листопада 2018 року підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва відвідали виставку «Саша Прахова. Сім’я» в Музеї сучасного українського мистецтва.

Музей було відкрито в червні 2005 року за ініціативою бізнесмена і мецената Сергія Цюпка на основі його власної колекції нефігуративного живопису сучасних українських художників, та згодом увага була зосереджена на мистецтві України періоду другої половини ХХ століття. На сьогодні в колекції музею нараховується п’ять з половиною тисяч експонатів, загалом це роботи 700 авторів.

Виставка «Саша Прахова. Сім’я» відбувається в рамках проекту «Сімейні цінності – родинні зв’язки». Вона представляє талановиту родину, яка багато зробила для збереження і розвитку культури міста Київ, і України в цілому. Прахови – це відоме прізвище в культурно-художньому середовищі, яке зберігається в образі Богоматері в Кирилівський церкві.  Роботи Саші Прахової виділяються своєю оригінальністю, яскравістю та виразністю. Вони пронизані духовністю, загадковістю, сімейними традиціями.

Підопічні територіального центру, переглянувши життєрадісні картини Олександри, відчули теплоту та домашній затишок, доторкнулися до прекрасного та налаштувались на позитив.

Перейти до спискуВерсiя для друку