Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 30 жовтня

Опубліковано 30 жовтня 2020 року о 13:07

За минулу добу:

захворіла рекордна кількість осіб – 8 312, з них 315 дітей та 396 медпрацівників;

госпіталізовано 1 140 осіб;

173 летальних випадки;

одужало 3 394 особи.

Загалом за добу здійснено 78 489 тестувань, зокрема 47 842 дослідження методом ПЛР, а також 30 647 – методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у м. Київ (741), Харківській (659), Хмельницькій (521), Одеській (493) та Донецькій (466) областях.

Другий день поспіль в країні за добу здійснюється більше 47 тисяч тестувань методом ПЛР. Ця кількість відповідає запланованим МОЗ показникам. До середини листопада, як і передбачалось, Україна вийде на більше ніж 50 тисяч ПЛР-тестів на добу. Для порівняння: на початку квітня добова кількість досліджень методом ПЛР становила 200 тестів.

У всіх без винятку європейських країнах спостерігається суттєве зростання рівня захворюваності на COVID-19. Наприклад, у Франції за добу виявили 47 637 нових випадків інфікування, в Італії – 26 831, у Польщі – 20 156, у Німеччині – 18 732. Для того щоб перервати ланцюг передачі вірусу та уникнути колапсу медичної системи, європейські країни вводять додаткові обмеження.

Україні необхідно максимально уникати запровадження повного локдауна. Введений в країні адаптивний карантин, який передбачає запровадження обмежень залежно від епідемічної ситуації в конкретному районі чи місті, є абсолютно правильним рішенням. Однак, щоб він був дієвим, важливо дотримуватись встановлених правил.

Учора Кабінет Міністрів за ініціативою МОЗ прийняв рішення про підвищення капітаційної ставки (виплати сімейним лікарям за укладену декларацію з пацієнтом) з 600,48 грн на рік до 651,60 грн на рік. Таким чином, наприклад, якщо лікар уклав з пацієнтами, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу.

Уряд розширив перелік лікарських спеціальностей, які можуть бути залучені до лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Це рішення було прийняте через зростання рівня госпіталізації хворих на COVID-19.

Кабмін виділив додаткові кошти на закупівлю експрес-тестів на визначення антитіл до COVID-19 та лабораторного обладнання для комунальних медичних закладів. Експрес-тестування – новий метод достатньо швидкого визначення наявності антитіл до коронавірусної інфекції.

МОЗ отримало інформацію від місцевої влади Києва щодо планів з розгортання мобільного госпіталю у разі такої необхідності. За розрахунками столичної влади, для організації госпіталю на 500 осіб необхідно виділити 245 млн грн та залучити 1 200 медиків. Такий мобільний госпіталь може бути розміщений у Палаці спорту або у Національному експоцентрі України “Міжнародний виставковий центр”.

МОЗ залучить медзаклади Національної академії медичних наук України, які розташовані у Києві, для надання допомоги пацієнтам з різними захворюваннями, не пов’язаними з COVID-19. Це стосується, зокрема, допомоги хворим з інсультами та інфарктами. Загальна кількість таких ліжок становитиме більше 4 тисяч. Будуть затверджені відповідні маршрути пацієнтів.

 Джерело: МОЗ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux