КМДА Київська міська державна адміністрація


2 грудня 2015

Печерська РДА, Посольство Японії та Товариство Червоного Хреста відкрили центр підтримки переселенців з АТО

Печерська РДА, Посольство Японії та Товариство Червоного Хреста відкрили центр підтримки переселенців з АТО

2 грудня голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук, заступник голови місії Радника посольства Японії пані Хіромі Накано та представники Товариства Червоного Хреста урочисто відкрили Центр психосоціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб. Фотозвіт.

Центр підтримки переселенців з АТО відкрито в Печерському районному відділенні Червоного Хреста в рамках міжнародного проекту «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні». Проект реалізований за підтримки голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука та фінансової підтримки Японського Уряду через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТ ЧХ і ЧП).

Адреса Центру: вул. Анрі Барбюса, 32.

Довідкова інформація

Проект «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні» реалізовується в Україні з березня 2015 року і вже встиг охопити Полтавську, Сумську, Херсонську та Київську області та місто Київ.

Станом на липень 2015 року психосоціальну підтримку в рамках проекту вже отримали близько тисячі жінок та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Проект орієнтовано саме на жінок та дітей з числа внутрішньо переміщених сімей тому, що саме ці категорії осіб є найбільш вразливими. Крім того, як встановили фахівці Товариства Червоного Хреста України, в більшості випадків саме жінки в переміщених сім’ях відіграють найважливішу роль в адаптації та соціальному благополуччі дітей та членів родин. У період реалізації проекту планується надати допомогу 4000 жінок та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.