Головна  →  Громадська рада  →  11 вересня 2013

Урочисте покладання квітів до пам’ятника Гетьману України Пилипу Орлику з нагоди відзначення 17-ї річниці Конституції України

 

28 червня о 09:30  на розі вулиць Пилипа Орлика та Липської відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Пилипу Орлику, з нагоди відзначення 17-ї річниці Конституції України.

Урочисте покладання відбулось за участі Голови Київської міської державної адміністрації О.Попова, керівництва Печерської РДА та інших районів міста Києва. Також у покладанні взяли учать члени Громадської ради та небайдужа громадськість району.


15


Слід згадати, що Пилип Орлик - державний діяч України, найближчий соратник гетьмана Івана Мазепи, після смерті якого був проголошений в м.Бендерах гетьманом Правобережної України. Автор першої в світі конституції сучасного зразка, відомої як Конституція Пилипа Орлика, в якій зафіксовано розділення влади на законодавчу, виконавчу і судову гілки.

Пам’ятник Пилипу Орлику було офіційно відкрито 24 червня 2011 року.  Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов відкрив пам’ятник  і зазначив, що на роботи зі зведення пам'ятника і впорядкування прилеглого скверу  були залучені   перш за все печеряни.


16


17
Перейти до спискуВерсiя для друку