КМДА Київська міська державна адміністрація


5 травня 2015

На Печерську запрацював телефон «гарячої лінії» для учасників АТО

На Печерську запрацював телефон «гарячої лінії» для учасників АТО

На виконання доручення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука, в районі запрацював телефон «гарячої лінії» соціально-психологічної підтримки учасників антитерористичної операції (АТО): (044) 521-48-17. Графік роботи: понеділок-четвер 09:00 – 18:00, п’ятниця 09:00 – 16:45.

Печерським районним у місті Києві центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залучено два фахівці із соціальної роботи, на яких покладено виконання таких функцій:

1. Надання допомоги сім'ям учасників антитерористичної операції, зокрема проведення соціального інспектування таких сімей з метою вивчення їх потреб та визначення видів соціальної допомоги, яких вони потребують.

2. Здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей шкільного віку із сімей учасників антитерористичної операції.

3. Надання соціально – педагогічних, психологічних, інформаційних, індивідуальних консультативних послуг учасникам АТО та членам їх сімей.

4. Надання соціально – педагогічних, психологічних, інформаційних, індивідуальних консультативних послуг на базі Печерського-Голосіївського об’єднаного районного у м. Києві військового комісаріату та Головного військово-медичного центру «ГВКГ» для військовослужбовців, постраждалим в зоні АТО та членам їх родин.

5. Соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в т.ч. сімей учасників АТО та сімей з числа внутрішньо переміщених громадян з тимчасово окупованих територій, зони проведення антитерористичної операції.

6. Здійснення заходів соціальних  відвідувань сімей учасників АТО та заходів соціального контролю. Робота зі зверненнями громадян зазначеної категорії осіб, первинне консультування. Сприяння інтересам учасників АТО та членам їх сімей при зверненні до суб’єктів соціальної роботи.

7. Співпраця з громадськими організаціями з питань надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

8. Організація оздоровлення та відпочинку для дітей учасників АТО в культурно-оздоровчих центрах та літніх таборах.

9. Організація та проведення для членів сімей учасників АТО  соціокультурних заходів, екскурсій.

10. Здійснення профілактичної роботи з учасниками АТО та членами їх сімей щодо ведення здорового способу життя, первинної профілактики алкогольної залежності, тютюнопаління. 

Для отримання комплексу соціальних послуг звертатися за адресою до Печерського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: пров. А. Філатова, 3/1, тел.: 529-42-30.

Нагадуємо, під час останньої апаратної наради керівників відділів, управлінь та служб району Сергій Мартинчук дав термінове доручення створити «гарячу» телефонну лінію для звернень бійців із зони АТО щодо надання їм консультацій та психологічної допомоги соціальними працівниками.

На виконання доручення рішення Київської міської ради від 4 березня 2015 року № 165/1030 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 17 лютого 2011 року  № 19/5406 «Про затвердження міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2011 - 2015 роки» та фінансування її заходів у 2015 році», з квітня 2015 року у Печерському районному у м. Києві центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді реалізується захід «Здійснення комплексних заходів з надання соціально-психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їхніх родин».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.