Головна  →  Інформація  →  18 листопада 2014

СТАТИСТИКА ПРАЦІ за січень–вересень 2014 року

Заробітна плата за січень–вересень 2014 року

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ, організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у січні–вересні 2014р. по м.Києву становила 5254 грн. і зросла порівняно з відповідним періодом 2013р. на 6,2%.

Продовжує утримуватись високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Так, найбільш оплачуваними в економіці залишалися працівники фінансової та страхової діяльності, сфери інформації та телекомунікацій, а серед промислових видів діяльності – підприємств з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,5–1,8 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у працівників підприємств текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів; виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції; тимчасового розміщування й організації харчування; металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання; діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; виробництва електричного устатковання; охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, а також будівництва і не перевищував 63,2% від середнього рівня по економіці.

Середній розмір оплати праці в усіх районах міста у січні–вересні 2014р. був вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу (1218 грн.). Водночас лише у Шевченківському, Подільському, Печерському та Голосіївському районах середній розмір заробітної плати був вищим за середній показник по м.Києву і становив відповідно 6177 грн., 6128 грн., 6016 грн. та 5877 грн. Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у Деснянському –
3633 грн. та Дарницькому – 3917 грн. районах (на 30,9% та 25,5% менше за середній показник відповідно).

Індекс реальної заробітної плати у середньому за січень–вересень 2014р. порівняно з відповідним періодом попереднього року становив 96,7%.

Перейти до спискуВерсiя для друку