КМДА Київська міська державна адміністрація


8 лютого 2023

Київ отримав допомогу від міжнародних партнерів – поліцейські автомобілі, комунальну техніку та генератори

Київ отримав від німецьких партнерів 7 поліцейських автомобілів, 4 автівки для «Київзеленбуду», щоб доглядати за столичними парками та скверами, і мікроавтобус для бойового чергування «Київської служби порятунку». А Данія передала столиці 8 потужних генераторів.

 

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко передав техніку столичним поліцейським та комунальникам.

 

«Сьогодні ми передаємо патрульній поліції Києва 7 поліцейських автомобілів Volkswagen Transporter, які отримали від наших німецьких партнерів. Автівки обладнані спеціально для потреб патрульної поліції, мають усе необхідне для ефективного виконання службових завдань поліцейськими», – зазначив Віталій Кличко.

 

4 сучасні автівки FIAT DOBLO VW CADDY отримав від закордонних партнерів і «Київзеленбуд» для догляду за столичними парками та скверами.

 

Мікроавтобус MERCEDES SPRINTER заступить на бойове чергування у КАРС «Київська служба порятунку». 

 

Також сьогодні підприємству «Київтеплоенерго» передали 8 потужних генераторів від данських партнерів – міста-побратима Оденсе. Їх встановлять у котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії. Раніше, наприкінці минулого року, Оденсе уже передавало столиці 9 генераторів. 

 

Посол Королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен зауважив, що майже рік тому, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, члени «Ротарі Клубу» у місті-побратимі Києва Оденсе вирішили збирати кошти для допомогти Україні. І члени групи Ротарі з Оденсе звернулися до своїх колег у Києві. Сьогодні є результат цієї роботи. 

 

Мер Києва Віталій Кличко подякував Німеччині та Данії, представникам «Оденсе Сіті Ротарі Клаб» та «Ротарі Клуб Київ», а також всім міжнародним партнерам за допомогу Києву та Україні в цей складний час.

 

Нагадаємо, Київ не припиняє оснащувати інфраструктурні об’єкти та пункти обігріву столиці альтернативними джерелами електроенергії, обладнанням для обігріву. Загалом від початку війни Київ також залучив та отримав від європейських партнерів 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів (2 із них у грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів) та 72 автобуси. А також кілька сотень генераторів різної потужності.

 

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.