КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2022

В Українському домі до 11 грудня всі охочі можуть безкоштовно відвідати виставковий проєкт «Світ Сковороди»

До 11 грудня в Українському домі для всіх охочих відкритий виставковий проєкт «Світ Сковороди», присвячений 300-річчю від дня народження українського мислителя та письменника.

Мистецький проєкт відкрили Міністерство культури та інформаційної політики, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти разом із комунікаційною агенцією Postmen та Національним центром «Український Дім».

За перші два дні роботи виставки її відвідали близько 3 тисяч людей, як українців, так і гостей з-за кордону. Вони мали змогу побачити виставкову експозицію, спробувати себе у створенні байок-коміксів, пройти інтерактивні тести та VR-тур Сковородинівкою до та після російського вторгнення.

Як зазначають ініціатори проєкту, «Світ Сковороди» – це про ідею свободи в її різних вимірах, тому Український дім наповнено світом та світлом Григорія Сковороди, що вже 300 років перемагає темряву.

Із 4 до 11 грудня 2022 року виставковий проєкт відкритий для всіх охочих.

Із детальним розкладом подій проєкту можна ознайомитись на сайті.

Організатори звертають увагу, що під час проведення культурних подій діють усі заходи безпеки. Під час повітряної тривоги відвідувачі виставки можуть спуститись у підвальне приміщення Українського дому або скористатися найближчим укриттям за його межами.

Довідково.

3 грудня 2022 року виповнилось 300 років від дня народження Григорія Сковороди. Дата ювілею видатного українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.