Головна  →  Новини  →  27 вересня 2022

Український ветеранський фонд запустив програму мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин

Український ветеранський фонд запустив програму мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. Відшкодовуємо 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Програма розрахована на 500 аплікантів. Максимальна сума відшкодування — 20 тисяч гривень на одну заявку. Усього на програму виділено 10 мільйонів гривень. 

Якщо вас зацікавила програма, що необхідно зробити, аби взяти участь?
Зберіть пакет копій документів:

  • паспорт заявника з пропискою;
  • довідка ВПО (скріншот із Дії не підходить);
  • виписку чи витяг з ЄДР про ФОП, чи самозайняту особу;
  • документ, що підтверджує статус ветерана: посвідчення УБД, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни;
  • документ, що підтверджує спільне проживання з ветераном до війни: свідоцтво про одруження чи свідоцтво про народження дитини;
  • документи, що підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів (чек або видаткова накладна).

Якщо ваша заявка відповідає вимогам, після перевірки документів і схвалення — ви отримаєте кошти протягом 10 днів. Проєкт діятиме до завершення воєнного стану.

Наразі Фонд профінансував 18 заявок від учасників. А поки ділимося історіями тих, хто вже скористався програмою мікрофінансування.

Перейти до спискуВерсiя для друку