КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2022

Столиця отримала 46 800 доз вакцини Comirnaty (Pfizer) для проведення імунопрофілактики від COVID-19 – Валентина Гінзбург

Учора Київ отримав від МОЗ України 46 800 доз вакцини від COVID-19 Comirnaty (Pfizer). Препарат розподілений на медичні заклади. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«На сьогодні близько 80% у загальній статистиці вакцинації – введення бустерних доз. І сьогодні їх знову можна зробити, зокрема і Pfizer. Тож запрошуємо містян до пунктів щеплень», – сказала Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що вакцинація від COVID-19 проводиться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

«Наразі створено максимально комфортні умови для того, щоб вакцинуватися зручно та безпечно. Залишилося знайти для цього трохи часу. Щоб бути спокійними за себе, близьких. А ще – внести свій внесок у перемогу. Адже нам всім як ніколи необхідно залишатися здоровими та повними сил», – наголосила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту повідомила, що з початку повномасштабних воєнних дій у столиці було введено понад 180 тисяч доз вакцини від COVID-19. Із них понад 46 тисяч – у період із 24 лютого до 31 травня, коли багато людей залишили місто. Уже в червні активність щодо вакцинації почала потрохи зростати. Протягом червня зроблено 28 203 дози. У липні – 31 860. У серпні – 55 502. А з 1 до 20 вересня – близько 20 000.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.