КМДА Київська міська державна адміністрація


23 серпня 2022

Україна непереможна – виставка, присвячена Дню Незалежності України

23 червня 2022 року у виставковій залі Великої лаврської дзвіниці на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» відбудеться відкриття виставки «Україна непереможна», присвяченої Дню Незалежності України.

 Організатори заходу: Національний заповідник «Києво-Печерська лавра», Печерська районна в м. Києві державна адміністрація, Національна спілка художників України та ГО ВО «Світле майбутнє».

 В експозиції представлений живопис, графіка  членів Національної спілки художників України: емоційну палітру харківських художників, які з початку повномасштабного вторгнення росії продовжують жити і творити у Харкові під вибухи ворожих обстрілів, підтримуючи своїми роботами і справами дух Перемоги, віру у щасливе майбутнє України, звеличуючи подвиги наших Героїв. Серед них Народний художник України Віктор Ковтун, художниця-експериментатор Ольга Мороз, багатогранні майстри пензля, скла Сергій Качин,  Євген Єгоров та інші.

 Харків, який сьогодні мужньо бореться за життя та незалежність, долею якого переймається вся Україна, і зараз  залишається духовною та інтелектуальною цариною багатьох митців.

 Любов до життя, до  рідної землі, непереборне бажання захистити рідну землю у збройній боротьбі проти московської агресії, правдивість і щирість  облич українських воїнів, їх мужність, незламність, свіжість фарб – такі характерні особливості представлених творів художників.

 Митці  неодноразово і до повномасштабних дій, звертались до теми історії рідного краю, його краси, неповторністю.

 Окремої уваги заслуговує також експозиція творчого доробку - розписні гільзи, атрибути війни волонтерки, активної діячки Мар’яни Доріченко, яка з 2014 року активно допомагає нашим військовим, і твори якої як обереги розмішені в зоні бойових дій, і військовослужбовців.

 Виставка діятиме з 23 серпня по 07 вересня 2022 року за адресою: Лаврська, 9, виставкова зала Великої лаврської дзвіниці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.