КМДА Київська міська державна адміністрація


7 грудня 2021

Пошук нових моделей комунікації: Київрада підтримала зміни до міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві»

Депутати Київської міської ради затвердили сьогодні зміни до міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2020-2022 рр.» та подовжили термін дії програми до 2024 року.

Як повідомляє Департамент суспільних комунікацій, який є виконавцем Програми, сьогодні взаємодія влади та громади потребує врахування сучасних тенденцій розвитку громадянського суспільства. Тому нова редакція програми містить пошук нових моделей комунікації міської влади та громадських об’єднань, вдосконалення спеціальних інструментів і механізмів для здійснення відповідної комунікації.

Окрім цього, подовжено термін програми для забезпечення ефективних процедур участі громадськості під час формування та реалізації міської політики в напрямку розвитку громадянського суспільства, що потребує довгострокового і системного виконання. Це також створить додаткові можливості для розширення спектру ефективних процедур участі громадськості під час інклюзивного та партисипативного прийняття управлінських рішень на всіх рівнях.

Загалом реалізація програми передбачає:

  • модернізацію та розвиток відкритих громадських просторів Vcentri Hub;
  • організацію та проведення публічних консультацій щодо найменування та перейменування об’єктів міського підпорядкування шляхом проведення зустрічей із представниками громади, встановлення інформаційних конструкцій із роз’ясненнями про підстави для перейменування об’єкту, встановлення наметів для збору пропозицій від мешканців щодо потреб у перейменуванні, з᾽ясування їхнього ставлення до відповідного проекту;
  • проведення публічних консультацій і залучення професійних медіаторів та фасилітаторів;
  • модернізацію вебпорталу «Платформа інститутів громадянського суспільства міста Києва».

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.