Головна  →  Новини  →  3 грудня 2021

Турбуємося, підтримуємо! Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку, 3 грудня, разом із світовою спільнотою Печерський район відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо. 

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. 

На сьогодні в Печерському районі міста Києва на обліку перебуває 3 394 осіб з інваліднісю, з них:434 інваліда війни; 362 особи ЧАЕС 1 категорії – інваліди; 336 дітей з інвалідністю. 

Протягом року особам з інвалідністю  у Печерському районі:

- видано 144 посвідчення що підтверджують статус особи з інвалідністю;

- направлено 31 особа на комплексну реабілітацію (абілітацію);

- забезпечено 928 осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації;

- 101 особа з інвалідністю пройшла санаторно-курортне лікування. 

Надана одноразова адресна матеріальна допомога малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах 671 особі з інвалідністю на загальну суму 1 704 364,00 гривен від початку 2021 року. 

Державні соціальні допомоги виплачуються вчасно та в повному обсязі.

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми!

Перейти до спискуВерсiя для друку