КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2021

Віталій Кличко: Ми зробили все, щоб тарифи на тепло та гарячу воду для населення не піднялися

Столична влада зробила все можливе для того, щоб тарифи на тепло- та гаряче водопостачання для населення цього опалювального сезону не зросли. Про це в інтерв’ю телеканалу «Прямий» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Київ завчасно закупив газ, тобто блакитного палива у нас достатньо. Також ми уклали меморандум з урядом і «Нафтогазом» щодо врегулювання питань у сфері постачання тепла та гарячої води. Але як голова Асоціації міст України можу сказати, що з його виконанням непроста ситуація по всій країні. Оскільки чимало постачальників газу відмовляються постачати газ за тими цінами, що обумовлені в меморандумі. Зокрема – для бюджетної сфери. І в деяких регіонах складається критична ситуація. Щодо тарифів для населення в Києві – ми зробили все для того, щоб вони не зросли. Це коштує бюджету міста великих грошей. Аби компенсувати різницю між ціною для населення і реальною ціною, яка на сьогодні є через здорожчання газу. Тим не менш, ми розуміємо, що люди повинні мати змогу платити за цими цінами», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, із 23 жовтня у Києві розпочали підключення житлових будинків до тепла. Вже увімкнули опалення майже в 6 тисячах житлових будинків, що обслуговуються комунальними керуючими компаніями. Це – 70%. Також до тепла підключені понад 700 будинків ОСББ, ЖБК, відомчих, інвестиційних, та інших.

У жовтні Київська міська рада ухвалила рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 млрд грн, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону в столиці і не допустити зростання тарифів на тепло та гарячу воду для населення.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.